Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Dentist Pass: 40 ευρώ για κάθε παιδί - Από πότε οι αιτήσεις στο gov.gr

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο για έλεγχο της στοματικής υγιεινής του παιδιού, φθορίωση δοντιών και καθαρισμό

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η προληπτική δράση του Υπουργείου Υγείας, “Dentist Pass“, που αφορά όλα τα παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

Το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας “Dentist Pass”, που εκπονεί το υπουργείο Υγείας για πρώτη φορά στη χώρα και φέρει την υπογραφή του Θάνου Πλεύρη, περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο για έλεγχο της στοματικής υγιεινής του παιδιού, φθορίωση δοντιών και καθαρισμό.

Παράλληλα, τα παιδιά και οι γονείς τους θα λάβουν ενημέρωση και οδηγίες για την καλή στοματική υγιεινή.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, το επίδομα θα χορηγηθεί στον έναν από τους δύο γονείς, ο οποίος θα πρέπει να μπει στο gov.gr για να εκδώσει την κάρτα χρηματοδότησης (dentist pass). Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει τον Μάιο και αφορά τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Η διαδικασία μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος. Το ποσό που έχει οριστεί για κάθε παιδί είναι στα 40 ευρώ.

Στην ηλεκτρονική αίτησή τους οι γονείς θα πρέπει να συμπληρώσουν:

-Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)
-Τα στοιχεία επικοινωνίας του εισερχόμενου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος
-Διεύθυνση e-mail
-Αριθμό κινητού τηλεφώνου
-Στη συνέχεια η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα εξαργυρώνεται στα POS των οδοντιατρείων.

Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους.

 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη