Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Μαύρισε» η θάλασσα στο Πήλιο - Γέμισαν μέδουσες τα νερά (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Κοπάδια από μέδουσες στις παραλίες του Πηλίου

Οι μέδουσες επέστρεψαν στις ακτές του Βόλου, μετά την περσινή τους έντονη παρουσία. Σύμφωνα με το gegonotanews.gr το παραλιακό μέτωπο από τον Μάραθο, την Νέα Αγχίαλο και τις ακτές του Πηλίου, έχει γεμίσει από κοπάδια μεδουσών, οι οποίες ανήκουν στο είδος Aequorea forskalea και είναι ακίνδυνες.

Κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν ότι τις τελευταίες ημέρες ο πληθυσμός τους αυξήθηκε, μετατρέποντας το χρώμα της θάλασσας από γαλάζιο σε μαύρο.

Το τσίμπημά της δεν είναι επικίνδυνο, αλλά η εικόνα με την παραλία της Αφήσου να είναι γεμάτη μαύρες μέδουσες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο του τοπικού σάιτ, «θορύβησε» περαστικούς και κολυμβητές.

medoyusa.jpg
medousa.jpg

Οι μέδουσες αυτές αντέχουν σε κρύα νερά και θα φύγουν σύντομα ενώ το φαινόμενο δεν είναι τοπικό, καθώς παρόμοιες μέδουσες έχουν κατακλύσει από τις αρχές Μαρτίου παραλιακές περιοχές και της Αττικής.

Σύμφωνα με ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών), η ενίσχυση της εμφάνισης σμηνών μεδουσών τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο, ενδεχομένως αποτελεί την απόκριση στις συσσωρευτικές επιπτώσεις ορισμένων ανθρωπογενών επιδράσεων, με σημαντικότερες την κλιματική αλλαγή (αυξημένη θερμοκρασία της θάλασσας) και την υπεραλίευση.

Πηγή: gegonota.news

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους