Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λήστευαν βενζινάδικα, καταστήματα, περίπτερα και τζόγαραν τα χρήματα (VIDEO)

Εξαρθρώθηκε συμμορία που δρούσε στα νότια προάστια της Αθήνας

Εξαρθρώθηκε συμμορία η οποία πραγματοποιούσε ληστείες βενζινάδικα, περίπτερα και καταστήματα εστίασης σε διάφορες περιοχές στα νότια προάστια της Αθήνας.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων, ηλικίας 46 και 33 χρονών, για ληστείες στα νότια προάστια.

Οι συλλήψεις έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής (23.04.2023) και σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, η συμμορία είχε φτιαχτεί τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου του 2023, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη ληστειών σε βάρος βενζινάδικων, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και περιπτέρων, στις περιοχές Γλυφάδας, Βάρης, Βουλιαγμένης και Ελληνικού Αττικής, δρώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, βάσει σχεδίου, το οποίο είχαν προ συνεννοηθεί και προαποφασίσει.

Σημειώνεται πως ο 46 χρόνος το 2020 είχε αποφυλακιστεί με κοινωφελή εργασία μεγάλης διαρκείας, την οποία έκανε στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Πως δρούσαν

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, επέλεγαν να πραγματοποιούν ληστείες βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, πηγαίνοντας στους στόχους τους από κοινού ή κατά μόνας χρησιμοποιώντας οχήματα (μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο). Για τη διάπραξη των ληστειών χρησιμοποιούσαν όπλο ρέπλικα, με το οποίο εκφόβιζαν τους υπαλλήλους των καταστημάτων και στη συνέχεια έπαιρναν τα χρήματα.

Βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr, δείχνει τους ληστές να μπαίνουν σε βενζινάδικο στα σύνορα Ελληνικού – Γλυφάδας, στη συμβολή των οδών Γούναρη και Γεννηματά, να απειλούν τον υπάλληλο και να παίρνουν 200 ευρώ.

https://www.youtube.com/watch?v=LB0GgzaDCZ0

Χαρακτηριστικό της συστηματικής, επανειλημμένης και αδιάκοπης δράσης τους, αποτελεί το γεγονός ότι την 12/04/2023 και σε διάστημα λίγων μόλις ωρών, ο 46χρονος διέπραξε διαδοχικά 3 ληστείες, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τη λεία του.

Πως εντοπίστηκαν

Για τον τερματισμό της δράσης τους αξιοποιήθηκαν πλήρως στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Συγκεκριμένα πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής να κινούνται με μηχανή στην περιοχή της Γλυφάδας. Στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα ενώ παράλληλα έριξαν στο οδόστρωμα πιστόλι ρέπλικα, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν σε κοντινή απόσταση.

Τα ευρήματα των ερευνών

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους καθώς και πάνω τους τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Μέρος του ρουχισμού που φορούσαν στις ληστείες

-Δύο μαχαίρια, 44 ναρκωτικά δισκία

-Μηχανή και πιστόλι ρέπλικα που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες.

Κέρδιζαν χρήματα και τα τζόγαραν

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει η εμπλοκή των μελών της εγκληματικής ομάδας σε 9 περιπτώσεις ληστειών, από τις οποίες η μία αφορά απόπειρα. Από την εγκληματική τους δραστηριότητα άρπαξαν 4.000 ευρώ, τα οποία όπως προέκυψε στοιχημάτιζαν σε τυχερά παιχνίδια.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει κατά περίπτωση για κλοπές, απάτες, υπεξαιρέσεις και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών.

Πηγή: newsit.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ