Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προσγειώθηκε στο Τζιμπουτί το ελληνικό μεταγωγικό για να παραλάβει τους Έλληνες

Αφού παραλάβει τους Έλληνες υπηκόους θα αναχωρήσει και πάλι και αναμένεται να φτάσει στην χώρα μας το πρωί της Τρίτης

Προσγειώθηκε στο Τζιμπουτί λίγο πριν τις 22:00 το μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 που απογειώθηκε σήμερα το απόγευμα από το αεροδρόμιο του Ασουάν στην Αίγυπτο με σκοπό να μεταφέρει Έλληνες υπήκοος πίσω στη χώρα μας.

Αφού παραλάβει τους Έλληνες υπηκόους θα αναχωρήσει και πάλι και αναμένεται να φτάσει στην χώρα μας το πρωί της Τρίτης με μια στάση στην Αίγυπτο για ανεφοδιασμό.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων από το Σουδάν συνεχίζεται και μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί 28 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους με τη βοήθεια Ιταλίας και Γαλλίας οι οποίοι από έφτασαν στο Τζιμπουτί. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη περίπου 70 με 100 Έλληνες εγκλωβισμένοι στο Σουδάν που απευθύνουν έκκληση για βοήθεια. Πάνω από 1000 ξένοι υπήκοοι έχουν διαφύγει αεροπορικώς από το Σουδάν από δεκάδες χώρες οι οποίοι απομακρύνθηκαν με πτήσεις που οργάνωσαν οκτώ χώρες. 

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε νωρίτερα σήμερα συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Σούκρι με στόχο «τον περαιτέρω συντονισμό των προσπαθειών παροχής βοήθειας στους Έλληνες στο Σουδάν και για τον απεγκλωβισμό τους από τη χώρα».

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ