Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σουδάν: Η μεταφορά του διασωληνωμένου Έλληνα τραυματία (ΦΩΤΟ)

Ο 59χρονος χειρουργήθηκε χθες σε γαλλικό νοσοκομείο στο Τζιμπουτί - Μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο 401 και θα χειρουργηθεί ξανά

Με ειδική ναυλωμένη πολιτική πτήση Lifeline έφτασε νωρίτερα σήμερα (σ.σ. στις 11:30 το πρωί) στην Ελλάδα ο διασωληνωμένος Έλληνας τραυματίας από το Σουδάν. Στο αεροσκάφος είχε επιβιβαστεί και ο 16χρονος γιος του. Η συγκεκριμένη ναυλωμένη πολιτική πτήση ήταν η δεύτερη αποστολή επαναπατρισμού που πραγματοποιήθηκε με εντολή της κυβέρνησης.

tzimpouti_3_.jpg

Ο 59χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε από ρουκέτα έξω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Χαρτούμ, είναι ανάμεσα στους Έλληνες που διέφυγαν με τη βοήθεια γαλλικών ειδικών δυνάμεων, και η κατάστασή του ήταν τέτοια, που δεν επιτράπηκε η μεταφορά του με το C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο άντρας χειρουργήθηκε χθες σε γαλλικό νοσοκομείο στο Τζιμπουτί και πρέπει, σύμφωνα με τους γιατρούς, να γίνει και πάλι χειρουργική επέμβαση εντός 48 ωρών. Τον τραυματία παρέλαβε ασθενοφόρο των Ενόπλων Δυνάμεων, και τον μετέφερε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για νοσηλεία και την επέμβαση που πρέπει να γίνει. Πιο συγκεκριμένα, διακομίστηκε διασωληνωμένος σε σηπτικό σοκ και αιμοδυναμικά ασταθής στο 401 ΓΣΝΑ. Εισήχθη στη ΜΕΘ και τις επόμενες ώρες προγραμματίζεται χειρουργείο.

Στο Ασουάν παραμένει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, για συντονισμό και παρακολούθηση της επιχείρησης επαναπατρισμού των υπόλοιπων Ελλήνων, σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

tzimpouti_2_.jpg


Υπενθυμίζεται πως με την πρώτη πτήση που έφθασε σήμερα το πρωί με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, επαναπατρίστηκαν στην Ελλάδα 17 άτομα (13 Έλληνες, τέσσερις άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων), μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και ένας ακόμη τραυματίας 42 ετών, που διεκομίσθη επίσης στο 401 ΓΣΝΑ, σταθερός αιμοδυναμικα, με καλό επίπεδο επικοινωνίας.

Ο τραυματίας έφερε κατάγματα κάτω άκρων και τραύματα από θραύσματα. Εισήχθη στην ορθοπεδική κλινική και η κατάσταση του είναι σταθερή. Προγραμματίζεται χειρουργείο για αντιμετώπιση.

Πηγή: protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί