Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εικόνες – σοκ στη Τζια: Παστουρωμένο άλογο κρεμόταν σε πλαγιά (ΦΩΤΟ)

Συνελήφθη από την αστυνομία ένας 34χρονος – Η καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις»

Στη σύλληψη ενός 34χρονου προχώρησαν στις 20.00 το βράδυ της Κυριακής, αστυνομικοί του ΑΤ Κέας, έπειτα από τις εικόνες που προκάλεσαν οργή με το παστουρωμένο αλόγου που κρεμόταν εξαντλημένο σε μια πλαγιά στο νησί.

Η καταγγελία έγινε στο τμήμα του νησιού μέσω e-mail στις 16.11 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις».Το e-mail συνοδευόταν με συνημμένες τις σχετικές φωτογραφίες του ταλαιπωρημένου αλόγου.

Όπως αναφέρει στη σχετική του ανάρτηση ο σύλλογος «Ιππόθεσις», όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 29 Απριλίου όταν διερχόμενοι οδηγοί, ξένοι τουρίστες είδαν σε επαρχιακό δρόμο της Τζιας να κρέμεται ένα άλογο στην πλαγιά. Τα πόδια του αλόγου ήταν δεμένα μεταξύ τους, το ζώο ήταν παστουρωμένο και δεμένο σε μια ελιά και όπως φαίνεται κρεμάστηκε στην πλαγιά στην προσπάθειά του να ψάξει για νερό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον προαναφερθέντα σύλλογο για την προστασία των ιπποειδών, ενώ οι τουρίστες άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, κατέφθασε θυμωμένη η ιδιοκτήτρια έκοψε τα σχοινιά και κλώτσησε το άλογο για να σηκωθεί.

Αναλυτικά, σε ανάρτησή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών, «Ιππόθεσις», αναφέρει:

«Άλογο παστουρωμένο κρεμάστηκε εξαντλημένο σε μια πλαγιά στην Τζιά

Το Σάββατο 29 Απριλίου πολλοί διερχόμενοι οδηγοί, οι περισσότεροι τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα του πολιτισμού για διακοπές, νόμιζαν πως τρελάθηκαν. Σε επαρχιακό δρόμο του νησιού Κέα ή Τζιά είδαν να κρέμεται ένα άλογο από μια πλαγιά . Νόμιζαν οι καημένοι πως έγινε ατύχημα. Που να φανταστούν πως το κακόμοιρο το ζώο του οποίου τα πόδια ήταν δεμένα μεταξύ τους και εκείνο δεμένο σε μια ελιά δίπλα σε μια πλαγιά,  ψάχνοντας νερό και εξαντλημένο λύγισε και κρεμάστηκε στην πλαγιά. Από θαύμα δεν έσπασε κάτι ή τουλάχιστον αυτό νομίζουμε γιατί είναι

σίγουρο πως θα πέθαινε εκεί, κρεμασμένο. Κανένας μας δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο, την απόγνωση και το στρεσάρισμα του όταν κρεμόταν εξαντλημένο για ώρες δεμένο και παστουρωμένο χωρίς καμία πρόσβαση σε νερό και φαγητό. Δυστυχώς είναι παγκόσμια γνωστό πως τα ιπποειδή στην Ελλάδα ζουν στον Μεσαίωνα ως ζώα ενός κατώτερου Θεού, ενώ πολύ πρόσφατα τοπικοί φορείς απαίτησαν την παρανομία του δεσίματος των ποδιών μεταξύ τους, δηλαδή την συνέχιση της παστούρας ως μέσο διατήρησης της κτηνοτροφικής παραγωγής!!! Οι τουρίστες άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, ήρθε η κάτοχος θυμωμένη με όσους ασχολήθηκαν,  έκοψε τα σχοινιά από την μια πλευρά και άρχισε να το κλωτσάει για να σηκωθεί. Το σωματείο μας κατέθεσε καταγγελία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ζητώντας την οριστική αφαίρεση του ζώου. Αν δεν προέρχεται από τζαμπάση ο οποίος δεκάρα δεν δίνει, όποιος ιδιώτης το πούλησε στο νησί και το αναγνωρίζει ας μιλήσει γιατί θα μας βοηθήσει να το βοηθήσουμε. Ιπποειδή, ζώα ενός κατώτερου Θεού  και στην Τζιά του 2023».

 

Δείτε τις σοκαριστικές φωτογραφίες του κρεμασμένου στην πλαγιά αλόγου με τα δεμένα πόδια:

alogo_pastouroma_tzia_1.jpg
alogo_pastouroma_tzia_2.jpg
alogo_pastouroma_tzia_3.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Ετοίμαζε σχολικά γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση
Το εργοστάσιο είχε ετοιμάσει πριν από δυο ημέρες τα σχολικά γεύματα από τα οποία προκλήθηκε μαζική τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές σχολείων της...
Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Ετοίμαζε σχολικά γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση