Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος εγκαινίασε το νέο αστυνομικό μέγαρο Καστοριάς

«Η Καστοριά, όπως και όλη η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, είναι η πιο ασφαλής περιοχή της Ελλάδας», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Το νέο, υπερσύγχρονο αστυνομικό μέγαρο Καστοριάς εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Είναι ένα στολίδι για την Καστοριά, ένα στολίδι για την αστυνομία. Ασφαλώς το οφείλαμε και στους αστυνομικούς μας στην Καστοριά και το οφείλαμε και στους πολίτες. Όλα πλέον θα γίνονται πολύ πιο οργανωμένα, συστηματικά, άνετα, ευχάριστα. Ενα κτήριο 4.500 τ.μ, πέρασε από αρκετές δοκιμασίες μέχρι να ολοκληρωθεί», τόνισε ο υπουργός κατά την διάρκεια των εγκαινίων.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή, επισήμανε: «Η Καστοριά, όπως και όλη η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, είναι η πιο ασφαλής περιοχή της Ελλάδας. Αυτό μαρτυρούν οι αριθμοί και πιστεύω ότι αυτή είναι και η εμπειρία ζωής σας. Και αυτό είναι ένα σπουδαίο κεκτημένο και ένα πολύ μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για αυτή την περιοχή και για ολόκληρη την Περιφέρεια. Κανείς μας δεν επισκέπτεται μία περιοχή για αναψυχή, για τουρισμό, για οποιοδήποτε σκοπό, αν δεν αισθάνεται ασφαλής. Η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός και αυτό μαρτυρούν τα αλλεπάλληλα ρεκόρ τουριστικών ροών προς την χώρα".

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ειδική αναφορά στις προσπάθειες της κυβέρνησης για θωράκιση των συνόρων στον Έβρο, αλλά και στην στήριξη του υπουργείου στις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛΑΣ.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης, σημείωσε, μεταξύ άλλων: "Είναι ένα κτίριο που αποτελεί πλέον κόσμημα για την Ελληνική Αστυνομία. Ένα κτίριο σύγχρονο, πρότυπο για την στέγαση αστυνομικής υπηρεσίας, πληρώντας τους απαιτούμενους όρους ασφάλειας και παράλληλα φιλικό στο περιβάλλον. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε συλλογικά και με μεθοδικότητα για μια σύγχρονη αστυνομία, με βασικό άξονα τον καθημερινό αγώνα της Ελληνίδας και του Έλληνα αστυνομικού, οι οποίοι με ζήλο και αυταπάρνηση, υπερσκελίζοντας πολλές φορές τα ανθρώπινα σωματικά και ψυχικά όριά τους, δίνουν προτεραιότητα στην εκτέλεση του καθήκοντός τους έναντι των προσωπικών τους και οικογενειακών υποχρεώσεων. Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προκειμένου να διασφαλιστεί η εσωτερική ασφάλεια της χώρας και η κοινωνική ομαλότητα".

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: "Η ΕΛΑΣ συνεχώς εκσυγχρονίζεται. Μετά από διαρκή αγώνα για ποιοτική αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και υλικοτεχνικών υποδομών του φορέα μας, αποδέκτες της προσπάθειας αυτής θα είναι και οι πολίτες, οι οποίοι θα αποκομίσουν αναμφισβήτητα θετικές εντυπώσεις από τη νοικοκυρεμένη εικόνα της ΕΛΑΣ".

Σημειώνεται, ότι στην εκδήλωση των εγκαινίων, παραβρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς, κ. Καλλίνικος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης και ο δήμαρχος Καστοριάς, Ιωάνννης Κορεντσίδης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Γολγοθάς η ενοικίαση σπιτιού σε καλή τιμή - Δεν υπάρχουν ακίνητα
"Προτιμούν φοιτητές", λένε ενοικιαστές – Δεν ισχύει η προτίμηση στους φοιτητές, τονίζει ο Πρόεδρος Μεσιτών Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Γολγοθάς η ενοικίαση σπιτιού σε καλή τιμή - Δεν υπάρχουν ακίνητα
Θεσσαλονίκη: Στήνεται το τραπέζι που θα ενώσει λαούς - Γεύσεις με πιάτα του κόσμου
Στο πρώτο καφέ ΠολυΓλωσσσίας που γίνεται στο πλαίσιο της δράση της «Κουζίνας του Κόσμου-Μωσαϊκό Γεύσεων»
Θεσσαλονίκη: Στήνεται το τραπέζι που θα ενώσει λαούς - Γεύσεις με πιάτα του κόσμου
Φαινόμενο Κασσελάκης - Η πρώτη πίστα
Τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν ακλόνητα, τα προγνωστικά είναι μονής κατεύθυνσης, αλλά τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί τελεσίδικο αν δεν μιλήσει η κάλπη
Φαινόμενο Κασσελάκης - Η πρώτη πίστα