Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τραγωδία στην Άρτα: Η αιτία θανάτου του βρέφους - Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Το κοριτσάκι θα πάρει το όνομα Λυδία - Ελένη πριν κηδευτεί το Σάββατο

Αδιανόητη είναι η τραγωδία στην Άρτα, όπου πατέρας ξέχασε το 5,5 μηνών παιδί του στο αυτοκίνητο και το βρήκε νεκρό.

Η κηδεία του 5,5 μηνών μωρού στην Άρτα θα γίνει το Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι, στην Περδικορράχη, δωρεά του γραφείου τελετών.

Για να ταφεί το παιδί θα πρέπει να έχει βαφτιστεί -κάτι που δεν έχει γίνει- και για αυτό πριν την κηδεία θα προηγηθεί η βάφτιση.

Το παιδάκι θα βαφτιστεί Λυδία - Ελένη, και στη συνέχεια θα γίνει η τελετή της κηδείας. Τονίζεται ότι δεν μπορεί να γίνει αεροβάπτισμα.

Η διαδικασία βάση της εκκλησίας και του Χριστιανισμού, δεν επιτρέπει βάφτιση όταν κάποιος είναι νεκρός. Όποτε στην ουσία θα διαβαστεί μια ευχή με το όνομα που θα πάρει το μικρό κοριτσάκι.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που συντάχτηκε μετά τη διαδικασία της νεκροψίας - νεκροτομής, το μωρό πέθανε από ασφυκτικό θάνατο (από έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία), αφού δεν μπορούσε να αναπνεύσει μέσα στο κλειστό αυτοκίνητο και με τις θερμοκρασίας να είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Η συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα αναφέρεται ως αιτία θανάτου στην ιατροδικαστική έκθεση για το 5,5 μηνών βρέφος από την Άρτα, το οποίο έμεινε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο ξεχασμένο από τον πατέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας ταχυκαρδία και κυάνωση.

 Πηγή: dikaiologitika.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτοφανής επιλογή παίκτη στον «Εκατομμυριούχο» - Δεν άκουσε το κοινό (VIDEO)
Η ερώτηση για την κίνηση της Αθήνας, το κοινό και η απόφαση του παίκτη που άφησε τον Αρναούτογλου με το στόμα ανοιχτό
Πρωτοφανής επιλογή παίκτη στον «Εκατομμυριούχο» - Δεν άκουσε το κοινό (VIDEO)