Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τέλος τα «πάνω - κάτω» του καιρού - Πότε σταματούν οι βροχές

kalokairi-paralia

Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο καιρός στη χώρα θα παραμείνει ασταθής ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα «θυμίσει» Άνοιξη.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το βασικό στοιχείο των ημερών εστιάζεται πάντως στον υδράργυρο, καθώς η χώρα θερμοκρασιακά χωρίζεται στα δύο.

Στα βόρεια και βορειοδυτικά ο υδράργυρος δεν ξεπερνάει τους 16 βαθμούς, ενώ στην νότια Ελλάδα έχουμε πιο προχωρημένη άνοιξη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ.

Πιο αναλυτικά, λόγω του κύματος κακοκαιρίας που βρίσκεται πάνω από την χώρα μας, από το απόγευμα και προς το βράδυ, οι συννεφιές, θα φέρουν βροχές και έντονες καταιγίδες στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο.

Στο Αιγαίο κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι βοριάδες, που θα φτάνουν μέχρι και τα 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική, η μέρα ξεκινάει με συννεφιά και στην συνέχεια θα υπάρχει εναλλαγή με ηλιοφάνεια και πιθανότητα ψιχάλας στα ανατολικά και τα βόρεια, αλλά χωρίς κάτι το αξιόλογο. Η θερμοκρασία έως τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη η αστάθεια θα επιμείνει και σήμερα, με συννεφιές και τοπικές βροχές, οι οποίες από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσουν να ελαττώνονται.

Ίδιο θα παραμείνει και την Πέμπτη το καιρικό μοτίβο με τους βοριάδες να επιμένουν στο Αιγαίο εως και 7 μποφόρ και την Ελλάδα θερμοκρασιακά χωρισμένη στα δύο.

 «Έτσι θα πάμε μέχρι και την Παρασκευή με περαιτέρω βελτίωση το Σαββατοκύριακο και την άνοιξη να κάνει την εμφάνισή της από βδομάδα», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Η πρόγνωση Αρναούτογλου

Λιγότερη θα είναι η αστάθεια το επόμενο 24ωρο, δεν θα λείψουν όμως και κάποιες μπόρες ή και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια ανατολικότερα.

Βελτίωση αναμένεται την Παρασκευή, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγα σύννεφα.

Η Αττική θα έχει από το πρωί συννεφιές -κατά διαστήματα πιο πυκνές- οι οποίες ενδέχεται να δώσουν κάποιες ασθενείς παροδικές βροχές. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις πολύ βόρειες περιοχές.

Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 14 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία το μουντό σκηνικό των τελευταίων ημερών θα παραμείνει, με συννεφιές που θα πυκνώσουν από το μεσημέρι και θα δώσουν ασθενείς παροδικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και στα βόρεια το βράδυ.

Οι άνεμοι ανατολικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 13 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ