Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λάρισα: Ξεριζώθηκε από αέρα δέντρο το οποίο έβγαζε υγρό που έμοιαζε με αίμα (ΦΩΤΟ)

Πολλοί πιστοί από όλη την Ελλάδα επισκέπτονταν κάθε χρόνο το εκκλησάκι που βρίσκεται στο χωριό Βούνενα

Το δέντρο που βρίσκεται στο χωριό Βούνενα στη Λάρισα είχε διχάσει πολύ κόσμο για το αν τελικά πρόκειται για θαύμα, καθώς κάθε παραμονή της γιορτής του Αγίου Νικολάου «εν Βουνένοις» έρεε ένα κόκκινο υγρό σαν αίμα.

Ορισμένοι μίλησαν για θαύμα με συνέπεια πολλοί πιστοί από όλη την Ελλάδα να επισκέπτονται το εκκλησάκι ελπίζοντας ότι θα δοθεί μέσω ενός θαύματος, λύση στο πρόβλημά τους. Μάλιστα κόσμος έρχονταν και από το εξωτερικό για το εν λόγω δένδρο και πιστοί συγκέντρωναν το υγρό σε μπουκαλάκια ή το μάζευαν με βαμβάκι.

Ωστόσο το συγκεκριμένο δένδρο πριν λίγες ημέρες ξεριζώθηκε και έπεσε από τον δυνατό άνεμο. Στο σημείο βρέθηκε και φέτος αρκετός κόσμος και την παραμονή αλλά και ανήμερα, προχθές 9 Μαΐου, της εορτής του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις. Κατά την παράδοση, στο σημείο όπου βρίσκονται τα δέντρα που «αιμορραγούν» έχυσε το αίμα του μαρτυρικά τόσο ο Άγιος Νικόλαος ο Νέος ή ο «εν Βουνένοις» όσο και αρκετοί άλλοι Χριστιανοί που δολοφονήθηκαν από τους Αβάρους το 720 επειδή δεν θέλησαν να αρνηθούν την πίστη τους.

dentro_larisa_2.jpeg

Από τότε τόσο το δέντρο που μαρτύρησε ο Άγιος όσο και κάποια από τα γύρω, στα οποία σκοτώθηκαν οι υπόλοιποι Χριστιανοί, βγάζουν αυτό το κόκκινο υγρό. Ο Οσιομάρτυς Νικόλαος κατόρθωσε να διαφύγει τη μανία των Αράβων. Εγκαταλείποντας τις επαρχίες της Λαρίσης και του Τυρνάβου, έφθασε στα ενδότερα της Θεσσαλίας, στα μέρη της Καρδίτσας, όπου βρίσκεται το χωριό Βούναινα, στο οποίο κατοικούσαν ασκητές και αναχωρητές. Εκεί βρήκε κατάλληλο τόπο για να ασκητέψει: ένα φυσικό σπήλαιο, που καλυπτόταν από μια βελανιδιά. Οι διώκτες του τον εντόπισαν, τον έδεσαν σε ένα δένδρο και τον λόγχευαν με τη δική του λόγχη.

Πηγή: onlarissa.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη
Επιστημονική εκδήλωση για τη φαρμακευτική κάνναβη θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη