Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Άγρια οπαδική επίθεση στη Νέα Ερυθραία - Με στειλιάρια, μαχαίρια και τσεκούρι

Ομάδα 20-30 ατόμων επιτέθηκε σε παρέα τουλάχιστον 6 νεαρών, μεταξύ των οποίων και 4 ανήλικοι - Επεισοδιακή καταδίωξη για 2 αυτοκίνητα

Αναμνήσεις από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ξύπνησαν λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Τετάρτης (17/5), στην πλατεία Αγίας Ματρώνης στη Νέα Ερυθραία, όταν ομάδα 20-30 ατόμων επιτέθηκε σε παρέα τουλάχιστον 6 νεαρών, μεταξύ των οποίων και 4 ανήλικοι, με οπαδικά κίνητρα. Οι δράστες κρατούσαν στα χέρια ξύλινα στειλιάρια, μαχαίρια ακόμα και... τσεκούρι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις ανήλικοι.

 

Πώς έγινε η οπαδική επίθεση

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου στις 22:45 ένας 16χρονος μαζί με ακόμα έναν φίλο του, πήγαν σε περίπτερο, κοντά στην πλατεία, στην οδό Παπαναστασίου. Τότε τους πλησίασαν τα 20-30 άτομα, τα οποία επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο και δέκα μηχανάκια.

Αφού άρχισαν να φωνάζουν προς τον 16χρονο που φορούσε φούτερ με τα διακριτικά της ΑΕΚ «“γ** την ΑΕΚ», στη συνέχεια του επιτέθηκαν με σιδηρογροθιά, χτυπώντας τον στο πρόσωπο, με τον ανήλικο να καταφέρνει να ξεφύγει από τα χέρια τους, τρέχοντας. Τότε οι δράστες, επιβιβάστηκαν και πάλι στα οχήματα τους και κινήθηκαν προς την πλατεία Ματρώνης.

Αφού έφτασαν στο σημείο, κατέβηκαν από αυτά και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες full face και κράνη, κρατώντας τα ξύλινα στειλιάρια, τα μαχαίρια και το τσεκούρι, κινήθηκαν προς την υπόλοιπη παρέα του 16χρονου, έναν 19χρονο, δύο 16χρονους και έναν 17χρονο, ρωτώντας τους αρχικά τι ομάδα είναι.

Στη συνέχεια με κάποιο από τα πολεμικά εφόδια με τα οποία ήταν εξοπλισμένοι, χτύπησαν τον 19χρονο και τον 17χρονο στο κεφάλι ενώ από τον 19χρονο άρπαξαν και το κινητό του τηλέφωνο, επιβιβάστηκαν και πάλι στα οχήματα τους και τράπηκαν σε φυγή.

 

Οι δράστες εντοπίστηκαν από ομάδα ΟΠΚΕ - Επεισοδιακή καταδίωξη

Λίγη ώρα αργότερα, στις 23.10, άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ, που είχαν ενημερωθεί για το περιστατικό, εντόπισαν στη συμβολή της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου με την οδό Χαλκηδόνος, δύο αυτοκίνητα, ένα μαύρο με τέσσερα άτομα και ένα κόκκινο με τρία, οι οποίοι φορούσαν όλοι κουκούλες full face και κουκούλες από φούτερ, να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξαν ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, ωστόσο μετά από καταδίωξη, στη συμβολή της Λεωφόρου Θησέως με την οδό Γιασεμιών, κατάφεραν οι αστυνομικοί να ακινητοποιήσουν το ένα από τα δύο αυτοκίνητα, το κόκκινο, στο οποίο επέβαιναν τα τρία άτομα, ηλικίας, 17,19 και 20 ετών.

 

Τί βρέθηκε από την έρευνα της αστυνομίας

Από την έρευνα που έγινε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκαν στη θέση του συνοδηγού που καθόταν ο 19χρονος, ένα ξύλινο στειλιάρι μήκους 116 εκατοστών και μια μαύρη κουκούλα full face, ενώ στα πίσω καθίσματα, όπου καθόταν ο 17χρονος, ένα ξύλινο ρόπαλο 60 εκατοστών, που έγραφε «HELLAS» και είχε την ελληνική σημαία, μία μαύρη μπλούζα με διακριτικά του Παναθηναϊκού στο ύψος του στήθους και την αναγραφή «ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ» καθώς και μια μαύρη κουκούλα full face.

Παράλληλα στη θέση του οδηγού που βρισκόταν ο 20χρονος, κάτω από το τιμόνι, βρέθηκε μία μεταλλική τσιμπίδα συνολικού μήκους 30 εκατοστών και με «δόντια» 8,5 εκατοστών, τα οποία μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εργαστηριακές εξετάσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ