Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κρήτη: Νέο video από τα 5,1 Ρίχτερ - Έπεφταν πράγματα από τα ράφια σούπερ μάρκετ

Η στιγμή που έγινε ο σεισμός καταγράφηκε από κάμερα του καταστήματος

Τις στιγμές του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 21.58 το βράδυ της Πέμπτης (18/5) στις Μοίρες Κρήτης, κατέγραψε κάμερα σε σούπερ μάρκετ της περιοχής. Όπως φαίνεται στα βίντεο που αναρτήθηκαν από χρήστη του facebook και έφερε στο φως το ekriti.gr, τα αντικείμενα από τα ράφια του σούπερ μάρκετ, άρχισαν να πέφτουν στο έδαφος, με την έναρξη του σεισμού.

 

Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί

Σημειώνεται ότι του σεισμού των 5,1 βαθμών Ρίχτερ, ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί εκ των οποίων αρκετοί έγιναν αισθητοί.

Στην περιοχή βρίσκεται ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας ο οποίος συναντήθηκε στο Δημαρχείο Φαιστού με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη.

Όπως ανέφερε, θα χρειαστούν δύο 24ωρα ώστε οι ειδικοί σεισμολόγοι να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα για την σεισμική δραστηριότητα. Πάντως, όπως είπε, το ότι καταγράφονται μετασεισμοί είναι θετικό καθώς υπάρχει εκτόνωση της έντασης.

 

Παπαδόπουλος: Ο σεισμός προέρχεται από το ρήγμα της Πομπιάς

Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι πιθανότατα ο σεισμός των 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες βράδυ (18/5), να προέρχεται από το ενεργό ρήγμα της Πομπιάς, που το 1965 είχε προκαλέσει έναν ισχυρό σεισμό 6,1 Ρίχτερ.

Δείτε βίντεο από τον σεισμό στην Κρήτη:

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμε Στοίχημα: Over με αξία στο Ουντινέζε - Νάπολι
Δευτέρα του Πάσχα (06/05) με τη δράση να παραμένει αμείωτη στο κουπόνι στοιχήματος, καθώς στο πρόγραμμα υπάρχουν δυνατά παιχνίδια σε Premier League &...
Πάμε Στοίχημα: Over με αξία στο Ουντινέζε - Νάπολι