Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δασκάλα έβαλε σε 10χρονους μαθητές ταινία με «ερωτικές σκηνές» με ανήλικα αγόρια

Αντιδράσεις από γονείς - Τι καταγγέλλουν

Την οργή των γονέων έχει προκαλέσει η κίνηση μιας δασκάλας σε Δημοτικό σχολείο της Αθήνας να προβάλει στους 10χρονους μαθητές της, ταινία  με ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ αγοριών στην εφηβεία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας από τους μαθητές της δασκάλας επέστρεψε στο σπίτι του σε άθλια ψυχολογική κατάσταση κι ανέφερε στους γονείς του, όλα όσα είχαν συμβεί την ώρα του μαθήματος. Αναστατωμένοι οι γονείς από την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του παιδιού τους, κατήγγειλαν την κίνηση της δασκάλας και ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς που ανέλαβε την υπόθεση, μιλάει στο protothema.gr

«Οι γονείς του αγοριού που έκαναν την καταγγελία είναι εκπαιδευτικοί και αναστατώθηκαν όταν είδαν το παιδί τους να επιστρέφει από το σχολείο, την περασμένη εβδομάδα σε άθλια κατάσταση. Το παιδάκι ήταν σε κατάσταση σοκ, έκανε εμετούς και η ψυχολογική του κατάσταση ήταν ταραγμένη. Οι γονείς προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί με το παιδί τους κι όταν τον ρώτησαν, αυτός τους είπε:

«Η δασκάλα, την 4η ώρα του μαθήματος, μας έβαλε μια ταινία με τίτλο: «Τα αγόρια στο ντους». Το περιεχόμενο της ταινίας είχε αγόρια στην εφηβεία σε ερωτικές περιπτύξεις ενώ έκαναν ντουζ και υπήρχε κι ένας εκπαιδευτής  στην ταινία που τους έλεγε να γίνουν άντρες και να σκληραγωγηθούν» λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας και συνεχίζει:

«Όπως καταλαβαίνετε, η ταινία αυτή σόκαρε τον 10χρονο μαθητή αλλά και τους υπόλοιπους μαθητές και εξόργισε τους γονείς. Για αυτό η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Το θέμα δεν είναι η ομοφυλοφιλία αλλά ότι η προβολή της ταινίας έγινε χωρίς την παραμικρή διεπιστημονική προσέγγιση ή την προηγούμενη πληροφόρησή τους για τέτοιου είδους ευαίσθητα, καίρια και ακανθώδη ζητήματα. Την περασμένη Παρασκευή κοινοποιήσαμε το εξώδικο στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ελεγχθεί πειθαρχικά η πρωτοβουλία της δασκάλας για την προβολή τέτοιου είδους ταινίας και να μας γνωστοποιήσει κατά πόσο η ταινία αυτή, καθίσταται εκπαιδευτικώς εγκεκριμένη και παιδαγωγικώς συμβατή εκ του Υπουργείου».

Η πολυβραβευμένη ταινία

Σουηδικής παραγωγής είναι η ταινία μικρού μήκους «Αγόρια στο ντους».

Η ταινία έχει διάρκεια μόλις εννέα λεπτά και έχει αποσπάσει, λίγο μετά την κυκλοφορία της, το 2021, το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA) ως η Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά.

Σύμφωνα με το σενάριο, όλα συμβαίνουν μετά από έναν έντονο αγώνα προπόνησης με την ομάδα, όταν οι 12χρονοι Βίγκο και Νοέλ επιστρέφουν στο σπίτι και τσεκάρουν ο ένας τα όρια και την αρρενωπότητα του άλλου.

Το βίαιο σταμάτημα ενός αθώου παιχνιδιού φέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα του τι επιτρέπεται και τι όχι σε μια ανδρική φιλία. Η απορία πάνω στο ζήτημα προκύπτει μετά από ερώτηση του προπονητή της ομάδας, ο οποίος βάζει τους 12χρονους να αναρωτηθούν τι είναι αυτό που τους κάνει άνδρες.
 

boys1boys3


Την ταινία υπογράφει σκηνοθετικά, όπως και το σενάριο, ο Κρίστριαν Ζέτερμπεργκ που είναι γνωστός για το περιεχόμενο που δημιουργεί και που απευθύνεται πάντα σε νεανικό κοινό.

Το «Shower boys» έχει προβληθεί σε περισσότερα από 50 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και έχει αποσπάσεις σημαντικές διακρίσεις όπως:

-Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA) για την Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά του 2021
-Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, Cinekid (Σίνεκιντ), Άμστερνταμ

-Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Μικρού Μήκους Ταινίας, Flickerfest (Φλικερφέστ), Σίδνεϊ
-Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA), Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
-Βραβείο Καλύτερης Σκανδιναβικής Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου BUFF (Μπουφ), Μάλμε
-Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Cinemira (Σινεμίρα), Βουδαπέστη

Πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ότι το φιλμ έχει εγκριθεί για να προβάλλεται μεν σε σχολεία, αλλά σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Έτσι, έγινε σύσταση στη δασκάλα που έδειξε την ταινία σε μαθητές Δημοτικού.

Δείτε στο παρακάτω video το trailer της ταινίας που προβλήθηκε:

Πηγή: protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Έργα στον Περιφερειακό από την ΠΚΜ – Πού έχει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Εργασίες κοπής πρασίνου πραγματοποιούνται και σήμερα από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Θεσσαλονίκη: Έργα στον Περιφερειακό από την ΠΚΜ – Πού έχει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις