Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλάει ξανά ο καιρός: Έρχονται βροχές για 3 μέρες – Πότε «χτυπούν» τη Θεσσαλονίκη

vroxi

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη και οι πίνακες του meteo για τις πιθανές βροχοπτώσεις το βράδυ της Πέμπτης

Δεν λέει να στρώσει ο καιρός καθώς όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης της απογευματινές ώρες της Πέμπτης αναμένονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται ωστόσο από τους 26 έως τους 28 βαθμούς.

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, βροχές και οι καταιγίδες θα σημειώνονται κατά βάση στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας αλλά είναι πιθανό να τις δούμε και σε Κρήτη αλλά και Ρόδο. Στην Αττική προς το απόγευμα θα αρχίσουν να σχηματίζονται καταιγιδοφόρα νέφη πάνω από την Πάρνηθα, τον Υμηττό και τον Κιθαιρώνα και δεν αποκλείεται να δώσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια και βορειοδυτικά κυρίως.

Ανάλογο το μοτίβο και στην Θεσσαλονίκη, με νεφώσεις να σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας που θα φέρουν βροχές και ίσως τοπικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα όμως να εξασθενούν όσο πηγαίνουμε προς τις βραδινές ώρες. Σύμφωνα με το meteo, είναι πιθανή η εκδήλωση βροχής μέχρι τις 18.00, ωστόσο, το βράδυ δεν θα υπάρχουν νεροποντές. Αντιθέτως, την Παρασκευή από τις 12 το μεσημέρι και μετά υπάρχει πρόβλεψη για ασθενείς βροχές μέχρι και αργά το βράδυ. Αντίστοιχος ο καιρός και το Σάββατο, με βροχές από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις βραδινές ώρες. Την Κυριακή ο καιρός αναμένεται ήπιος με περιορισμένες βροχοπτώσεις τις μεσημεριανές ώρες.

Συνολικά, από το απόγευμα της Παρασκευής, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες παρόλο που η μέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, έρχεται ένα βαρομετρικό χαμηλό από τη βόρεια Αφρική που θα επηρεάσει κυρίως την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα φέρει λασποβροχές, αφρικανική σκόνη και άνοδο της θερμοκρασίας, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Οι πίνακες βροχές από το meteo

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι της Πέμπτης 25/05, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Τα φαινόμενα που θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο τα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρότερα στα ορεινά και ημιορεινά κατά τις απογευματινές ώρες της ημέρας. Από τις πρώτες βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κυρίως στη Μακεδονία και στη Θράκη. Στους Χάρτες 1 και 2 που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες (15:00-18:00) και το βράδυ (21:00-24:00) της Πέμπτης 25/05.

meteo1.jpg

Χάρτης 1. Ο υετός που αναμένεται τις πρώτες απογευματινές ώρες (15:00-18:00) της Πέμπτης 25/05

meteo2.jpg

Χάρτης 2. Ο υετός που αναμένεται το βράδυ (21:00-24:00) της Πέμπτης 25/05

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ