Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Με μπόρες και καταιγίδες φεύγει ο Μάιος - Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

H πρόγνωση του καιρού από το Σάκη Αρναούτογλου

Συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες η αστάθεια του καιρού με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά, ενώ αναμένεται να αρχίζουν να εξασθενούν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Αυτό ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ.

Αύριο Τρίτη στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και όσο πιο ορεινά-ημιορεινά, τόσο πιο άστατος θα καταστεί ο καιρός με διάσπαρτες μπόρες, βροχές ή και καταιγίδες. Μπόρες και τοπικές καταιγίδες δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και στις ανατολικές νησιωτικές περιοχές κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών.
Το βράδυ ο καιρός θα ηρεμήσει σχεδόν παντού, εκτός από την κεντρική και βόρεια ορεινή-ημιορεινή χώρα όπου κάποιες μπόρες δεν αποκλείεται να διατηρηθούν έως και αργά.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν εξασθενημένοι, ενώ η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά μακριά από τις ακτές θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Η Αττική θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες. Προς το απόγευμα κάποια σύννεφα θα πυκνώσουν και η πιθανότητα να δώσουν μπόρες σύντομης διάρκειας είναι μεγαλύτερη όσο πιο ορεινά και πιο βόρεια-βορειοδυτικά. Το βράδυ θα επικρατήσουν λίγες συννεφιές.
Οι άνεμοι εξασθενημένοι στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 17 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία αναμένεται από το πρωί αρκετή συννεφιά και υπάρχει η πιθανότητα να ψιχαλίσει ή και να βρέξει από νωρίς. Όσο θα βαδίζουμε προς το απόγευμα τα ανοίγματα ηλιοφάνειας θα είναι μεγαλύτερα στα παράκτια τμήματα, ενώ όσο πιο μακριά από τις ακτές τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες ή και καταιγίδες.

Τις βραδινές ώρες η αστάθεια θα περιοριστεί στα πολύ δυτικά και ορεινά τμήματα της περιφέρειας.

Οι άνεμοι εξασθενημένοι στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 17 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες με συννεφιές οι οποίες θα πυκνώνουν προς το απόγευμα και θα συνοδεύονται από μπόρες και καταιγίδες, περισσότερες στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Την Πέμπτη οι μπόρες θα περιοριστούν στα δυτικά και στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη ίσως εκδηλωθούν κάποιες τοπικές λασποβροχές.

Την Παρασκευή υπάρχουν ενδείξεις για περισσότερα σύννεφα στα δυτικά, κεντρικά και τα νότια τα οποία ίσως δώσουν τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη