Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

F-35: Στην τελική ευθεία η αγορά τους από τις ΗΠΑ

f35

Μπήκε και η τέταρτη υπογραφή

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία για την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 μπήκε ακόμη μία υπογραφή (η τέταρτη στη σειρά) που απαιτείται για την έγκριση της πώλησης των F-35 στην Ελλάδα, καθώς υπέγραψε και ο ρεπουμπλικανός αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Τζίμι Ρις.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον Λένα Αργύρη, ο γερουσιαστής Τζιμ Ρις έδωσε το «πράσινο φως», μετά τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και άλλους δύο. Πλέον «αναμένεται η επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας την (επικείμενη) πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη χώρα μας, ανέφερε ότι η αμυντική συνεργασία Ουάσιγκτον-Αθήνας βρίσκεται σε ένα ιστορικά υψηλό επίπεδο και κάνει την ευρύτερη περιοχή πιο ασφαλή.

Πηγή dikaiologitika.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη