Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πλημμύρισαν περιοχές στην Πέλλα - Πολύ μεγάλες ζημιές (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αγροτεμάχια θύμιζαν λίμνες, ενώ οι πλημμύρες έφεραν προβλήματα και στις Πηγές Αραβησσού

Από σφοδρή χαλαζόπτωση και ισχυρή βροχόπτωση, που προκάλεσε μεγάλες ζημιές, δοκιμάστηκε η Αραβησσός στο νομό Πέλλας, φέρνοντας σε απόγνωση κατοίκους και αγρότες.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αγροτεμάχια θύμιζαν λίμνες, ενώ οι πλημμύρες έφεραν προβλήματα και στις Πηγές Αραβησσού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η κακοκαιρία προκάλεσε ζημίες στις παραγωγές, καταστρέφοντας τους καρπούς δέντρων, ενώ ο όγκος του νερού ήταν τόσο μεγάλος που πλημμύρισε επιχειρήσεις της περιοχής και υποδομές.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής  βρέθηκε στην περιοχή της Αραβησσού και όπως έγραψε έχει ενημερώσει την Πολιτική Προστασία για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της περιοχής και φυσικά τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ. 

Δείτε την ανάρτηση και φωτογραφίες που δημοσίευσε 

aravisso3.jpg
aravisso2.jpg

 

arabissos.jpg

Στην Τοπική Κοινότητα Αραβησσού βρέθηκε και ο Διονύσης Σταμενίτης.

"Συζήτησα με τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες, που έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές ενώ βρίσκομαι σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές για την αντιμετώπιση και τον συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών. Με την πρώτη εκτίμηση την κατάστασης συμπεραίνεται ότι η χαλαζόπτωση έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στις παραγωγές, επηρεάζοντας άμεσα τους καρπούς των δενδροκαλλιεργειών ενώ η μεγάλη ποσότητα του νερού και οι πλημμύρες, εκτός από τα αγροτεμάχια, έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε επιχειρήσεις της περιοχής, καθώς και στις υποδομές", αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του.

Προβλήματα από το χαλάζι σε καλλιέργειες 

xalazi-pella.jpg

Καταστροφές και στις Σέρρες

Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση του Σαββάτου σε χωριά του δήμου Βισαλτίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η χαλαζόπτωση που είχε διάρκεια είκοσι λεπτά προκάλεσε καταστροφές σε καλλιέργειες με καλαμπόκι, βαμβάκι, αμπέλια και ελιές μεταξύ των χωριών Δημητριτσίου και Αμπέλων αλλά και στην Τριανταφυλλιά.

«Η ζημιά είναι πάρα πολύ μεγάλη. Τα βαμβάκια δεν υπάρχουν πλέον. Έχουμε ζημιές σε φυστίκια, καλαμπόκια, αμπέλια και το χαλάζι έχει ρίξει το άνθος από τις ελιές» είπε στην ΕΡΤ Σερρών η πρόεδρος των Αμπέλων Ευσταθία Γκούρμη.

Για μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών και ο πρόεδρος του Δημητριτσίου Ηλίας Λυγγερίδης. Ο ΕΛΓΑ έχει ενημερωθεί και κλιμάκιο του θα βρίσκεται στην περιοχή τις επόμενες μέρες.

serres.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ