Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πώς δρούσε η συμμορία με το «χρυσό τζιπ» που είχε ρημάξει μονοκατοικίες (VIDEO)

Στα χέρια της αστυνομίας η συμμορία - Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση τους

Συμμορία που είχε «ρημάξει» μονοκατοικίες στα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, ύστερα από καταδίωξη.

Οι τρεις άνδρες ηλικίας 20,21 και 56 ετών που συνελήφθησαν είναι Ρομά και είχαν μπει σε ένα σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία όπου είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, λίρες αξίας 80.000 ευρώ και κοσμήματα. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης πέταξαν μέρος των πολύτιμων αντικειμένων για να μην τα βρουν πάνω τους οι αστυνομικοί.

Συνήθιζαν να χτυπούν μεσημέρι ή πρωί που οι ένοικοι έλειπαν και συνήθιζαν επίσης να χτυπούν τα κουδούνια των σπιτιών για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν ένοικοι μέσα και αν υπήρχαν συνέχιζαν για τον επόμενο στόχο τους ενώ μετακινούνταν με ένα πολυτελές χρυσαφί τζιπ με κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Από την αρχή του χρόνου είχαν κάνει οκτώ διαρρήξεις και δυο απόπειρες. Η λεία τους σύμφωνα με την αστυνομία ξεπερνά τι 170.000 ευρώ. Η ΕΡΤ παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση τους στο οποίο φορούν γάντια, έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα και βάζουν σε μία σακούλα ό,τι πολύτιμο βρίσκουν.

Δείτε βίντεο:

Ο ΑΝΤ1 παρουσίασε βίντεο από κάμερα ασφαλείας σε θυροτηλέφωνο στο οποίο φαίνεται ο νεαρός δράστης να παριστάνει τον «γείτονα», με το υποψήφιο θύμα να είναι υποψιασμένο και να του κάνει ερωτήσεις στις οποίες αδυνατεί να απαντήσει με σαφήνεια και λόγω αυτού ο νεαρός μπαίνει στο τζιπ και εξαφανίζεται.

Ο διάλογος δράστη και υποψήφιου θύματος, ήταν ο εξής:

Δράστης: Ο γείτονας είμαι.

Ιδιοκτήτης σπιτιού: Ποιος γείτονας Νίκος;

Δράστης: Στο 36, στο 36 πίσω, πίσω ακριβώς από εσάς.

Ιδιοκτήτης σπιτιού: Ποιο 36, σε ποιο δρόμο;

Δράστης: Ακριβώς πίσω από το δρόμο.

Ιδιοκτήτης σπιτιού: Ναι, ναι σε ποιο δρόμο, πως λέγεται ο δρόμος σου;

Δείτε βίντεο:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου
Έγιναν 966 έλεγχοι σε λαϊκές αγορές σε Ξηροκρήνη, Κανάρη, Κλεάνθους, Σόλωνος και Βούλγαρη, όπως επίσης σε Νέα Παραλία και ιστορικό κέντρο
Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου