Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό ντελιβερά – Έχασε τη ζωή του 19χρονο παιδί

delivery-dianomeas

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων

Τραγική κατάληξη είχε η εκτροπή δικύκλου που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή (09/06) μέσα στην πόλη του Ορχομενού, καθώς ο 19χρονος οδηγός του που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τρίτης (13/06), στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το lamiareport, ο 19χρονος εργαζόταν ως διανομέας και επέστρεφε από παραγγελία, όταν για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του δικύκλου του και βρέθηκε εκτός δρόμου.

Διακομίστηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του κρίθηκε η εισαγωγή του σε ΜΕΘ. Ακολούθως, διακομίσθηκε στην Εντατική του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου και κατέληξε το πρωί της Τρίτης (13/06). Την προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το κακό έχει αναλάβει το Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) εκφράζει τη βαθιά θλίψη για τον χαμό του διανομέα στέλνοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του το ΣΕΤΕΠΕ αναφέρει:

Ως Συνδικάτο εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για τον χαμό του συνάδελφου διανομέα στην Λαμία. Στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του. 

Άλλος ένας συνάδελφος διανομέας, αυτή τη φορά ένα νέο παιδί 19 χρόνων στη Λαμία, έχασε τη ζωή του σε "δυστύχημα" εν ώρα εργασίας την στιγμή που γυρνούσε από παραγγελία. Ένας ακόμα συνάδελφος μας, που στον αγώνα και το "τρέξιμο" για το μεροκάματο άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Άλλος ένας συνάδελφος που δεν θα γυρίσει όπως και πολλοί άλλοι πίσω στην οικογένεια και τους οικείους του.

Αναδεικνύεται ακόμη μια φορά με το χειρότερο τρόπο πόσο επικίνδυνη είναι η δουλειά των διανομέων. Η έλλειψή μέτρων προστασίας και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, οι πενιχροί μισθοί και η μηδαμινή αποζημίωση από τους εργοδότες για την συντήρηση στα μηχανάκια, η εντατικοποίηση και η πίεση της δουλειάς, οι ατελείωτες ώρες εργασίας για ένα μεροκάματο, η δουλειά με καύσωνα, με βροχή , με παγετό, με χιόνια κλπ, είναι μια ‘’κανονικότητα’’ που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι συνάδελφοι στην βάρδια τους. 

Επιβεβαιώνεται ξανά ότι για την εργοδοσία και το κράτος είμαστε απλά αναλώσιμα κομμάτια που διασφαλίζουν τα κέρδη τους. Μπροστά στα κέρδη τους χάνει κάθε αξία η ανθρώπινη ζωή, χάνουν κάθε αξία οι ανάγκες μας. Όσο αυτοί φουσκώνουν τις τσέπες και μετράνε τα κέρδη τους, εμείς μετράμε τους σακατεμένους και νεκρούς συναδέλφους μας. Όσο αυτοί πανηγυρίζουν για την ανάπτυξη του κλάδου, εμείς βλέπουμε τις ζωές μας να σμπαραλιάζονται. Και οι 54 ΄΄δολοφονίες’’ συναδέλφων διανομέων, έχουν κοινό ένοχο. Κράτος και εργοδοσία που έχουν διαμορφώσει που έχουν διαμορφώσει αυτό το αντεργατικό και απάνθρωπο πλαίσιο εργασίας, είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι.   

Είναι οπότε αναγκαίο και επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε για τις ίδιες μας τις ζωές να παλέψουμε οργανωμένα μέσα από το Συνδικάτο μας. Δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε την δύναμη να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση για να μην θρηνεί άλλη μάνα το παιδί της.

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Δε θα μείνουμε άλλο θεατές στα «δυστυχήματα» των συναδέλφων μας. Απαιτούμε:

• Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς ∙ Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών

• Καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες

• Κάλυψη των εξόδων της μοτοσικλέτας από τον εργοδότη ∙ Κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία με έξοδα του εργοδότη ∙ Τακτικοί έλεγχοι από την Τεχνική Επιθεώρηση

• 5μερο-7ωρο

• Κάλυψη του εισοδήματος του διανομέα σε περίπτωση ατυχήματος

Καλούμε κάθε συνάδελφο διανομέα να έρθει σε επαφή με το Συνδικάτο σε περίπτωση που είναι θύμα ή μάρτυρας τροχαίου ατυχήματος με συνάδελφο. Να οργανωθεί στο ΣΕΤΕΠΕ για να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοκολάτα: «Τσουχτερή» για αγρότες και καταναλωτές η τιμή του κακάο
Δεδομένου ότι οι τιμές σε δημοφιλή προϊόντα σοκολάτας έχουν ανέβει έως και 50% από πέρυσι, ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν ότι μπορεί να εξελιχθεί...
Σοκολάτα: «Τσουχτερή» για αγρότες και καταναλωτές η τιμή του κακάο