Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ναυάγιο: Εμπορικό πλοίο μεταφέρει τρόφιμα στο αλιευτικό (VIDEO)

Mεταφορά τροφίμων και νερού τα οποία έχουν δεθεί σε σωσίβιο

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο από το γεμάτο μετανάστες αλιευτικό σκάφος, πριν το ναυάγιο σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

Το βίντεο, που δημοσίευσε το Defenceline, φέρεται να έχει ληφθεί από μέλος πληρώματος ενός εκ των εμπορικών πλοίων που προσέγγισαν το αλιευτικό. Μάλιστα, διακρίνεται το σχοινί στο οποίο είχαν δεθεί τσάντες με τα τρόφιμα και τα εφόδια που δόθηκαν στους μετανάστες.

Δείτε το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=rxmPwMbIud8

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής (16/6) έφτασαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μαλακάσας 71 διασωθέντες από το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Τα μισθωμένα από τον Δήμο Καλαμάτας λεωφορεία που τους μετέφεραν, ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Βαρύ το κατηγορητήριο για τους 9 διακινητές

Την ίδια ώρα, το κατηγορητήριο για τους εννέα Αιγύπτιους που συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στον εισαγγελέα την Πέμπτη είναι πολύ βαρύ καθώς ορισμένες από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα όπως π.χ. η εγκληματική οργάνωση ενώ το ίδιο βαριές είναι και οι ποινές καθώς αθροίζονται για κάθε ένα από τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο στην Πύλο.

Οκτώ από τους εννέα Αιγύπτιους διακινητές κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Καλαμάτας μέχρι την απολογία τους, τη Δευτέρα, αφού ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ ένας εξ αυτών νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Εκτός από τη βαριά κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, οι εννέα διακινητές κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου, ανθρωποκτονία από αμέλεια, έκθεση ζωής σε κίνδυνο, παράνομη είσοδο στη χώρα και παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

Οι εννέα Αιγύπτιοι είναι ηλικίας από 20 έως 40 ετών και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν μέλη του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους που βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα, 47 ναυτικά μίλια από την Πύλο, οι οποίοι είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των παράνομων μεταναστών.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ