Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θρίλερ με την εξαφάνιση της 27χρονης Αναστάζια - Όλα δείχνουν έγκλημα

kos-anastazia

Στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο του ανθρωποκτονιών

Γιγαντιαία επιχείρηση με drone, σκυλιά και εθελοντές, βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κω για τον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα, η οποία αγνοείται από τη Δευτέρα.

Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στην περιοχή Τιγκάκι, όπου εντοπίστηκε το τελευταίο ηλεκτρονικό στίγμα της 27χρονης. «Το τελευταίο στίγμα του κινητού της ήταν από αυτή εδώ την περιοχή. Βέβαια είναι μια μεγάλη περιοχή, γύρω στα 10χλμ», δήλωσε αντιδήμαρχος της Κω, Σταμάτης Καμπουράκης στο Open.

Στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο του ανθρωποκτονιών, το οποίο από την αρχή ενημερώνεται για τις έρευνες.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι πολίτης εντόπισε το κινητό της 27χρονης σε δρόμο στο Μαρμάρι, κοντά στο σημείο που είχε δοθεί το στίγμα της. Το κινητό εξετάστηκε από τις Αρχές και βρέθηκε ότι είχε αφαιρεθεί η κάρτα SIM. 

Το γεγονός αυτό ενισχύει έτι περαιτέρω το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας πίσω από την εξαφάνιση της 27χρονης Πολωνής.

Συνελήφθη ένας 32χρονος

Για την υπόθεση εξαφάνισης της 27χρονης στην Κω, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 32χρονου από το Μπανγκλαντές, με την κατηγορία της αρπαγής. Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 32χρονος εξαπάτησε την νεαρή γυναίκα, η οποία πείστηκε να τον ακολουθήσει στο σπίτι του, ούσα με

«Πήγαμε σπίτι μου και ήρθαμε σε σεξουαλική επαφή. Μετά την άφησα σε ένα σημείο και δεν ξέρω τι έγινε», φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος στους αστυνομικούς. 

Κατά τον έλεγχο στην οικία του, οι αρχές συνέλεξαν γενετικό υλικό. Στην οικία του 32χρονου βρέθηκαν δύο ποτήρια μπύρας, δύο μαχαίρια, ένα στριφτό τσιγάρο στο τασάκι που πιθανολογείται ότι είναι εξαφανισθείσας, μία γυναικεία μπλούζα χρώματος κίτρινου η οποία φέρει μία κηλίδα και μία τρίχα χρώματος ξανθού, ένα φούτερ χρώματος πορτοκαλί και μια κόκκινη μπλούζα σε κάδο απορριμμάτων αλλά και ένα αεροπορικό εισιτήριο στο όνομα του.

Έρευνα πραγματοποιήθηκε και στο δωμάτιο της 27χρονης, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων ένα χρησιμοποιημένο προφυλακτικό.

Μαρτυρία για την 27χρονη: «Την είδα πριν χαθεί…»

Εχθές, στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, ήρθε στο φως μια σημαντική μαρτυρία για την υπόθεση.

«Η κοπέλα καθόταν έξω μόνη της σε μια περίφραξη που έχω εκεί πέρα και έπινε. Από εκεί και πέρα μετά δεν ξέρω. Το μαγαζί που δουλεύουμε είναι από το ξενοδοχείο της κοπέλας γύρω στα 500 μέτρα.

Ήρθε μόνη της εδώ, πήρε το κρασάκι και κάτι άλλα πράγματα και κάθισε έξω. Έκατσε περίπου ένα 20λεπτο».

Η δήλωση εξαφάνισης από τον σύντροφό της

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο σύντροφός της στην αστυνομία, η 27χρονη επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του το βράδυ της Δευτέρας και του είπε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ λίγο αργότερα του έστειλε την ακριβή τοποθεσία όπου βρισκόταν προκειμένου να πάει να την πάρει.

Ο σύντροφός της πήγε στο σημείο αλλά δεν βρήκε κανέναν, ενώ και το κινητό της κοπέλας ήταν απενεργοποιημένο. Στη συνέχεια προέβη στη δήλωση εξαφάνισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο συλληφθείς ανέφερε πως πράγματι συνάντησε την κοπέλα και στη συνέχεια την άφησε σε σημείο που του υπέδειξε εκείνη προκειμένου να την παραλάβει ο σύντροφός της. Οι αστυνομικοί πήγαν στο εν λόγω σημείο, ωστόσο δεν εντόπισαν στοιχεία από τα οποία να προκύπτει η παρουσία της κοπέλας στην περιοχή.

Το υλικό από πέντε κάμερες ασφαλείας διαφορετικών σημείων και δείχνουν τη μοιραία διαδρομή της Αναστάζια από την Πολωνία, εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές στην Κω, προκειμένου να ρίξουν φως στην σκοτεινή υπόθεση εξαφάνισης. Τα βίντεο των καμερών δείχνουν την όμορφη ξανθιά κοπέλα να ψωνίζει από μίνι μάρκετ που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο που εργαζόταν.

Σε ένα από τα βίντεο των καμερών εμφανίζεται να αγοράζει κουτάκια μπύρας, να βγαίνει από το μίνι μάρκετ να κάθεται σε ένα πεζούλι και να πίνει. Την ίδια ώρα με την 27χρονη στο μαγαζί είναι και ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές ο οποίος έχει συλληφθεί με την κατηγορία της αρπαγής και θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Αναστάζια. Όπως φαίνεται και στο υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, ο 32χρονος όταν την βλέπει, την πλησιάζει και αρχίζει να της μιλά, ενώ έρχονται και άλλοι αλλοδαποί. Στο τέλος του βίντεο η 27χρονη φαίνεται να φεύγει μαζί με τον 32χρονο με τον οποίο ανεβαίνουν σε ένα μηχανάκι και φεύγουν με κατεύθυνση προς το δρόμο που οδηγεί στο σπίτι του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού, στο οποίο επικεντρώνονται οι έρευνες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στο σπίτι ενδέχεται να εντοπίσουν ευρήματα που θα «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση.

Για την εξαφάνιση της 27χρονης το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε Missing Alert, ενώ στην ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει πως συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή της.

Πηγές: iefimerida.gr και prototema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφεση για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας
Θα αναφέρει ότι δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για αποφυλάκιση, καθώς δεν έχει επίδειξη μεταμέλεια και ηθική βελτίωση
Έφεση για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας
Θετικά βλέπει η Χαμάς την πρόταση για την κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Προβλέπει απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων στον θύλακο με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές
Θετικά βλέπει η Χαμάς την πρόταση για την κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ