Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τα ερωτήματα πίσω από τον θάνατο της 27χρονης Αναστάζια στην Κω (VIDEO)

Όλα δείχνουν έγκλημα και ένα καλά οργανωμένο σχέδιο του δράστη ή των δραστών

Απαντήσεις για μια σειρά από αναπάντητους γρίφους προσπαθεί να βρει η αστυνομία που συνεχίζει τις έρευνες. Η Κως συνεχίζει να έχει στραμμένα πάνω της όλα τα βλέμματα για τον θάνατο της Αναστάζια…

Όλα δείχνουν έγκλημα και ένα καλά οργανωμένο σχέδιο του δράστη ή των δραστών για να συσκοτίσουν τη δολοφονία. Η 27χρονη Αναστάζια εντοπίστηκε νεκρή και μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα συνεχίζουν να προβληματίζουν τους αστυνομικούς που τρέχουν τις έρευνες. Η Κως παραμένει ανάστατη με την υπόθεση να έχει συνταράξει ολόκληρη τη χώρα. Οι μαρτυρίες, οι αντιφάσεις και οι εικόνες από κάμερες ασφαλείας οδηγούν σε συμπεράσματα αλλά για την ώρα δεν λύνουν όλους τους γρίφους που έχουν δημιουργηθεί.

Ο πρώτος έχει να κάνει με τη σορό της 27χρονης. Όπως τονίζει στο newsit.gr, ο επικεφαλής των ερευνών της Πολιτικής Προστασίας, το συγκεκριμένο σημείο είχε ερευνηθεί εξονυχιστικά τις προηγούμενες μέρες, ακόμα και με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, χωρίς να εντοπιστεί κάποιο ίχνος της Αναστάζια. Από τη στιγμή που η τελευταία έρευνες στο σημείο στις Αλυκές έγινε την περασμένη Παρασκευή 16 Ιουνίου, εκτιμάται ότι το πτώμα της αδικοχαμένης Πολωνής μεταφέρθηκε στο σημείο αργότερα.

Ο Θωμάς Καραθωμάς, επικεφαλής των ερευνών της Πολιτικής Προστασίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει συμβεί. Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι εμείς είχαμε σκανάρει το συγκεκριμένο σημείο που βρέθηκε χθες η κοπέλα. Είχα περάσει εγώ προσωπικά με έναν συνάδελφό μου. Υπάρχουν και οι φωτογραφίες από το drone. Την επόμενη μέρα το μεσημέρι πέρασε και ο εκπαιδευμένος σκύλος από το σημείο και δεν είχε βρεθεί τίποτα».

 

Το κινητό της Αναστάζια

Ο ίδιος μας είχε μιλήσει και για το πώς βρέθηκε το κινητό της 27χρονης στο εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Κω ενώ είχαν περάσει οι ομάδες πολλές φορές από το σημείο και δεν είχαν εντοπίσει κάτι. Όπως είχε αναφέρει και πάλι στο newsit.gr «από το σημείο που βρέθηκε το κινητό, είχαμε περάσει πολλές φορές, όχι μόνο εμείς αλλά πολλές ομάδες. Είχαμε περάσει τουλάχιστον έξι φορές. Και ξαφνικά βρέθηκε το κινητό πεταμένο».

Το κινητό της Αναστάζια και το κινητό του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού που κρατείται ως ύποτος για αρπαγή έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας στην Αθήνα. Υπάρχει η τεχνολογία να φανούν τα πάντα μέσα από τη συσκευή της 27χρονης, παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε η κάρτα SIM.

 

Τα σημάδια στο σώμα του Μπαγκλαντεσιανού

Το τρίτο σημείο που προβληματίζει τους αστυνομικούς έχει να κάνει με τα σημάδια στο σώμα του 32χρονου. Ο ίδιος έκανε λόγο για σοβαρό τροχαίο που είχε στην Κω, αλλά όταν οι αστυνομικοί επέμειναν για το πότε, πώς και πού σημειώθηκε αυτό το τροχαίο, ο ίδιος άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις. Για την ώρα ο 32χρονος υποστηρίζει ότι συνευρέθηκε ερωτικά με την άτυχη κοπέλα και δεν εμπλέκεται ούτε στην εξαφάνιση ούτε στη δολοφονία της, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, θα παρθεί γενετικό υλικό από τα νύχια της 27χρονης κοπέλας, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν τα σημάδια στο σώμα του Μπαγκλαντεσιανού προήλθαν από μεταξύ τους πάλη.

 

Το εισιτήριο που έβγαλε για να φύγει από την Ελλάδα

Έντονο προβληματισμό προκαλεί και το εισιτήριο που έβγαλε για να φύγει από την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα, χωρίς καν να ενημερώσει τον συγκάτοικό του. Ο δεύτερος βρίσκεται στο μικροσκόπιο της αστυνομίας, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί ποιος ήταν ο δικός του ρόλος, στα δραματικά γεγονότα.

Σε βίντεο του Mega από την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 09:00 το πρωί, τον βλέπουμε δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση της άτυχης κοπέλας που χθες το απόγευμα βρέθηκε νεκρή στην περιοχή Αλυκές. Ο 32χρονος φθάνει με το ποδήλατό του έξω από ένα μίνι μάρκετ στο Μαρμάρι.

Μπαίνει μέσα και ζητά να κάνει ανάληψη ενός ποσού μέσω πολυεθνικής εταιρείας μεταφοράς χρημάτων. Αφού παίρνει τα χρήματα που του έχουν στείλει πιθανόν από το Κουβέϊτ, ρωτά την υπάλληλο εάν μπορούν να του εκδώσουν αεροπορικό εισιτήριο για το εξωτερικό, παίρνοντας την απάντηση από την υπάλληλο ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται.

 

Οι μαρτυρίες για τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό

Σε μια σειρά από μαρτυρίες γίνεται λόγος για ύποπτες κινήσεις του Μπαγκλαντεσιανού τη νύχτα της εξαφάνισης. Γυναίκα ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τον είδε εκείνο το βράδυ με στάχυα και αγκάθια στα ρούχα του. Και για αυτή τη μαρτυρία ο ίδιος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί τι ακριβώς συνέβη.

«Συνευρέθηκα σεξουαλικά με την κοπέλα με την θέληση της και μετά την άφησα στο σημείο που μου είπε» έχει πει στους αστυνομικούς ο 32χρονος. Καμία κάμερα όμως δεν έχει καταγράψει τον ίδιο να πηγαίνει την 27χρονη Αναστάζια στο σημείο όπου εντοπίστηκε τελευταία φορά το στίγμα του κινητού της.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει και ο συγκάτοικος του 32χρονου καθώς και εκείνος έχει πέσει σε αντιφάσεις. Κάμερες ασφαλείας από τα γειτονικά σπίτια δείχνουν, ωστόσο, την κοπέλα να μπαίνει στο ισόγειο σπίτι που έμεναν οι δύο άντρες. «Δεν ήρθε ποτέ η κοπέλα στο σπίτι, δεν την είδα ποτέ» έλεγε αρχικά ο 32χρονος για να τα γυρίσει όμως λίγο αργότερα.

 

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κω

Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή στο πτώμα της 27χρονης Πολωνής που δολοφονήθηκε στο νησί της Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος της κοπέλας ήταν ασφυκτικός, καθώς δεν διαπιστώθηκε να φέρει άλλα τραύματα εκ πρώτης όψεως. Ο ανακριτής αναμένεται να διερευνήσει αν η άτυχη κοπέλα στραγγαλίστηκε από τα χέρια του δράστη ή αν ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε με χρήση κάποιου αντικειμένου.

 

Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό στην συγκεκριμένη διαδρομή μέχρι τις Αλυκές. Ο σύντροφος της 27χρονης έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς στην Κω, ενώ το μεσημέρι ο 32χρονος βασικός ύποπτος που έχει συλληφθεί για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους στον 32χρονο, με τον οποίον η Αναστάζια είχε συναντηθεί για τελευταία φορά, καθώς στο σπίτι του βρέθηκε DNA της 27χρονης. Ακόμη, η σορός της βρέθηκε σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του βασικού ύποπτου.

Πηγή: newsit.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλο γεγονός στην πλατεία Αριστοτέλους – Η συνάντηση 5 Επιταφίων
Το πρόγραμμα της αποψινής συνάντησης των Επιταφίων στην «καρδιά» της πόλης και οι πρωτοβουλίες του δήμου Θεσσαλονίκης για ενίσχυση του θρησκευτικού...
Θεσσαλονίκη: Μεγάλο γεγονός στην πλατεία Αριστοτέλους – Η συνάντηση 5 Επιταφίων