Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλάει ξανά ο καιρός: «Ο Ω εμποδιστής δεν έφυγε» - Με ψύχρα και βροχές στις κάλπες

Προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι για νεά αλλαγή του καιρού

Θα συνεχιστεί οπως φαίνεται η αστάθεια του καιρού, καθώς ενώ σήμερα καθώς και τις επόμενες ημέρες μπορεί το σκηνικό να θυμίζει επιτέλους καλοκαίρι, ωστόσο, την ηλιοφάνεια με τις υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διαδεχτούν ξανά οι βροχές και οι καταιγίδες, σύμφωνα με το Σάκη Αρναούτογλου

Σύμφωνα με την πρόβλεψή του, την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται από το πρωί μόνο ηλιοφάνεια, αλλά και όλες τις επόμενες ημέρες θα έχει περισσότερη ζέστη στις πιο δυτικές περιοχές.

Όμως την Κυριακή των εκλογών από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα θα υπάρξει καιρική αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες που μπορεί να έχουν και έντονο χαρακτήρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θεοδωρής Κολυδάς

Ο γνωστός μετεωρολόγος προειδοποιεί για τη νέα επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες και προβλέπει πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό την Κυριακή των εκλογών. 

Συγκεκριμένα, με σχετική του ανάρτησή του στο twitter, τονίζει πως «ο Ω εμποδιστής δεν έχει φύγει» και πως ο καιρός θα χαλάσει ξανά την ερχόμενη Κυριακή, κάνοντας λόγο για πτώση της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ίδιος, ο καιρός σήμερα, Δευτέρα (19.06.23) θα είναι γενικά αίθριος, με κάποιες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο έως 31 βαθμούς Κελσίου και θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα, σηματοδοτώντας έτσι την επιστροφή του καλοκαιριού.

Στα ανατολικότερα τμήματα αναμένεται να σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Στη συνέχεια, ο κ. Κολυδάς προβλέπει πως η καλοκαιρία θα διατηρηθεί έως την προσεχή Κυριακή, όταν και αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της επικράτειας, καθώς θα κατέβουν ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια, με αποτέλεσμα να σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

«Ο Ω εμποδιστής δεν έφυγε. Απλά μετακινήθηκε λίγο ανατολικά και o αντικυκλώνας μας εγγυάται καλοκαιρία. Πρόσκαιρη αλλαγή την Κυριακή των #εκλογών (25/6) στα κεντρικά και βόρεια, όπως διακρίνεται στον χάρτη των 500 hPa με το πέρασμα διαταραχής και ψυχρής μάζας», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Κολυδάς στο Twitter.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοκολάτα: «Τσουχτερή» για αγρότες και καταναλωτές η τιμή του κακάο
Δεδομένου ότι οι τιμές σε δημοφιλή προϊόντα σοκολάτας έχουν ανέβει έως και 50% από πέρυσι, ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν ότι μπορεί να εξελιχθεί...
Σοκολάτα: «Τσουχτερή» για αγρότες και καταναλωτές η τιμή του κακάο