Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνελήφθη ξανά προπονητής μπάσκετ – Έχει καταδικαστεί για παιδεραστία

Ο 59χρονος θα οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών

Συνελήφθη ξανά στη Νέα Ιωνία Αττικής ο πρώην προπονητής παιδικών τμημάτων μπάσκετ, Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών (ανώτατο όριο φυλάκισης, εκτιτέα ποινή- τα 25 χρόνια) για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών στο Ρέθυμνο της Κρήτης και είχε αποφυλακιστεί στα 12,5 χρόνια.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, είχε ζητήσει από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα με το οποίο ο προπονητής αποφυλακίστηκε ύστερα από 12,5 χρόνια εγκλεισμού. Ο Σειραγάκης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια εις βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το εφετείο.

Συνελήφθη ξανά επειδή «σε  βάρος του εκκρεμούσε ανεκτέλεστη η υπ’ αριθ. 3554/2023 από 09/06/2023  παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Ναυπλίου, η οποία διέτασσε τη σύλληψη του, καθώς και η συνέχιση της κράτησης του δυνάμει της υπ’ αριθ. 110,123,124/2016 από 10/11/2026 απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πειραιώς».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, τα οποία, με τη συγχώνευση, έγιναν 220. Τα πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20, σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Στα τέλη Απριλίου του 2020 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές των Γρεβενών, όπου εξέτιε την ποινή του, όμως λίγες ημέρες αργότερα συνελήφθη για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης και οδηγήθηκε στις φυλακές. Τον Απρίλιο του 2023 αποφυλακίστηκε ξανά. Ο 59χρονος θα οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία
Εξαιτίας της επίσημης άρνησης του Κιέβου να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ
Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία
Βίντεο ντοκουμέντο από τον εντοπισμό ναρκωτικών μέσα σε σχολείο της Πάτρας
Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στα σχολεία της Πάτρας- Κρυμμένα στα ρολόγια της ΔΕΗ οι ουσίες
Βίντεο ντοκουμέντο από τον εντοπισμό ναρκωτικών μέσα σε σχολείο της Πάτρας