Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

3ο Αλιγκάρι Bike: Η γιορτή της ορεινής ποδηλασίας στα Μεγάλα Λιβάδια του Πάικου

Θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουλίου – Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να γευτούν τα τοπικά προϊόντα και τα κρασιά

Το 3ο Αλιγκάρι Bike, μια μεγάλη γιορτή της ορεινής ποδηλασίας, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, 8 και 9 Ιουλίου, στο δάσος του Πάικου, με ανάβαση στα Μεγάλα Λιβάδια του δήμου Παιονίας, στο νομό Κιλκίς.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Τάσος Τζήκας, δήλωσε πως είναι μία αθλητική διοργάνωση «στην καρδιά του δήμου Παιονίας, σ’ ένα όμορφο βουνό που αξίζει να επισκέπτεται κάποιος όχι μόνο για να περπατάει ή να τρέχει, αλλά για να κάνει και ποδήλατο».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παιονίας, Κωνσταντίνος Σιωνίδης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μίλησε για μία σημαντική διοργάνωση που βελτιώνει το τουριστικό προϊόν της περιοχής. «Τους αγώνες τους αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή. Φιλοξενούμε μια διοργάνωση που έρχεται να συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή για την προβολή και την τουριστική ανάπτυξη του δήμου, καθώς πέρα από τους αθλητές συγκεντρώνει και πολλούς θεατές», είπε χαρακτηριστικά.

Στους περσινούς διήμερους αγώνες έλαβαν μέρος συνολικά 600 ποδηλάτες, σε όλες τις κατηγορίες, ενώ ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας, Σάκης Τραχανίδης κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους, αθλητές και μη, να βρεθούν και φέτος στην περιοχή, υποσχόμενος πως η φιλοξενία θα είναι στον μεγαλύτερο βαθμό, αφού πέρα της φυσικής ομορφιάς του βουνού οι συμμετέχοντες θα μπορούν να γευτούν τα τοπικά προϊόντα και τα κρασιά.

Τον κόσμο προσκάλεσε και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου, Στέργιος Σταμπουλής, ο οποίος έκανε λόγο για ένα χωριό με «τρομερό φυσικό πλούτο» και πρόσθεσε: «η σκέψη μας είναι να αναδεικνύουμε το χωριό μας, καθώς μέσα από αυτό προκύπτουν πολύπλευρα οφέλη».

Το «παρών» στο Αλιγκάρι Bike θα δώσουν για πρώτη φορά οι Έλληνες διασώστες, με τον εκπρόσωπό τους Μπάμπη Ασλανίδη να αναφέρει: «προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα για τους αθλητές και τους θεατές». Λάτρης της εκδήλωσης δήλωσε και ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος, ενώ τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο δημοσιογράφος Λευτέρης Πλακίδας.

Σημειώνεται πως κάθε χρόνο, το καλοκαίρι, στα Μεγάλα Λιβάδια στο δάσος του Πάικου διεξάγεται το Αλιγκάρι Bike ενώ το φθινόπωρο πραγματοποιείται το Αλιγκάρι Run, που αισίως φέτος θα φτάσει την 5η διοργάνωση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ