Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ηλικιωμένοι κολυμπούν σε θάλασσα με λύματα – Νομίζουν ότι είναι… ιαματικά νερά

Αψηφούν την πινακίδα που γράφει ότι απαγορεύεται το κολύμπι και υποστηρίζουν ότι τα ζεστά νερά έχουν ιαματικές ιδιότητες

Τα ζεστά νερά της παραλίας Λινοπεραμάτων στη Κρήτη, προσελκύουν αρκετούς ηλικιωμένους, οι οποίοι την προτιμούν για το μπάνιο τους. Ωστόσο στη θάλασσα καταλήγουν λύματα με αποτέλεσμα το νερό να είναι μολυσμένο και να μην ενδείκνυται για κολύμπι. Μάλιστα υπάρχει και σχετική πινακίδα την οποία ωστόσο οι «φανατικοί» λουόμενοι της εν λόγω παραλίας την αψηφούν.

Την αποκάλυψη έκανε μιλώντας στην τηλεόραση CRETA ο Υγιεινολόγος Προϊστάμενος Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής Περιφέρειας Κρήτης, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Αντώνης Παπαδάκης, ο οποίος ανέφερε πως στην συγκεκριμένη περιοχή εκβάλλουν επεξεργασμένα λύματα από επιχειρήσεις.

Οι λουόμενοι, σύμφωνα με τον ίδιο, επιλέγουν τη συγκεκριμένη παραλία επειδή τα νερά είναι ζεστά, νομίζοντας ότι έχουν ιαματικές ιδιότητες. Υπάρχει μάλιστα πινακίδα που απαγορεύει το κολύμπι, όμως κάποιοι την αφαιρούν. Ο κ. Παπαδάκης απηύθυνε έκκληση τους πολίτες να μην πηγαίνουν στην συγκεκριμένη περιοχή για κολύμπι, καθώς ελλοχεύει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Πηγή: creta24.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ