Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανάκληση για σουβλάκια και μπιφτέκια από τα ράφια των σούπερ – μάρκετ (ΦΩΤΟ)

Τι προέκυψε από τη δειγματοληψία και τον έλεγχο που έγινε – Τα δύο προϊόντα που ανακαλούνται

Στην ανάκληση δύο μη ασφαλών τροφίμων προχωρά ο ΕΦΕΤ. Πρόκειται συγκεκριμένα για συσκευασία με Μπιφτέκι Κοτόπουλου χωρίς γλουτένη και συσκευασία με Σουβλάκι Κοτόπουλο, στα οποία, καθώς μετά από το δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε βρέθηκε Salmonella.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ αναφέρει:

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος με τα στοιχεία: 1) ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ με ημερομηνία ανάλωσης 06/08/2024 και ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 14/04/2023 και 2) ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, με ημερομηνία ανάλωσης 31/08/2024 και ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 09/05/2023 που παράγονται από την εταιρεία «ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Α.Ε. – Κοτόπουλα Καραγιαννάκη Χαλκιδικής». Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο εργαστήριο της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στα ανωτέρω δείγματα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα (η απεικόνιση των οποίων αποτυπώνεται κατωτέρω), να μην τα καταναλώσουν

Τα δύο προϊόντα που ανακαλούνται:

efet_anaklisi_mpifteki_kotopoulo.jpg
efet_anaklisi_soublaki_kotopoulo.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ