Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Έμεινε» τρένο μέσα σε τούνελ - Μεγάλη κινητοποίηση

Επιχείρηση από την Πυροσβεστική για να προσφερθεί βοήθεια στους επιβάτες – Το προσέγγισαν και μηχανές από το Λειανοκλάδι

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης στην πυροσβεστική και την 7η ΕΜΑΚ για την αμαξοστοιχία 53 που ακινητοποιήθηκε σε σήραγγα στην περιοχή Στίρφακα στη Φθιώτιδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το tvstar.gr, το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα και έπειτα από τεχνική βλάβη ακινητοποιήθηκε μέσα στο τούνελ. Στην αμαξοστοιχία υπάρχουν αρκετοί επιβάτες.

Συγκεκριμένα, το τρένο αναχώρησε στις 10:15’ το πρωί σήμερα από τη Θεσσαλονίκη και γύρω στις 12:45’ το μεσημέρι βρισκόταν στη σήραγγα Όθρυς πάνω από τη Στύρφακα, όταν και ακινητοποιήθηκε από μηχανική βλάβη. Σύμφωνα με το lamiareport.gr μέχρι τις 14:15’ το μεσημέρι την αμαξοστοιχία είχαν προσεγγίσει και «δέσει» μηχανές από το Λειανοκλάδι, ενώ στη συνέχεια στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική ώστε να τους προσεγγίσουν και να προσφέρουν στους επιβάτες νερά και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια.

Σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train αναφέρει για το συμβάν

«Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 12:45, η αμαξοστοιχία 53, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος στη σήραγγα «Όθρυς», στη γραμμή καθόδου. Πρόκειται για τη δίδυμη σήραγγα μήκους 6.5 χιλιομέτρων, μεταξύ Δομοκού και Λιανοκλαδίου.   

Στις 13.00 ενημερώθηκε το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας της Hellenic Train και άμεσα κινητοποιήθηκαν μηχανές εφεδρείας από το Λιανοκλάδι προκειμένου να μεταφέρουν την αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου.   

Στο τραίνο επιβαίνουν 325 επιβάτες, οι οποίοι ενημερώνονται με τακτικές ανακοινώνεις από το προσωπικό της εταιρείας. Λόγω πτώσης παντογράφου, υπήρξε απώλεια κλιματισμού και φωτισμού για λίγη ώρα, ωστόσο οι μηχανές εφεδρείας έχουν ήδη πραγματοποιήσει ζεύξη με την ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία, αποκαθιστώντας τις λειτουργίες κλιματισμού και φωτισμού και το τραίνο οδεύει προς Λιανοκλάδι.   

Θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση».  

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ