Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νεαρή εγκλωβίστηκε στο φαράγγι Καλυψούς στη Λάρισα – Την έσωσαν αγρότες και ΕΜΑΚ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Εγκλωβίστηκε σε βράχο δίπλα σε γκρεμό βάθους 100 μέτρων, ενώ άρχισε να βρέχει

Τυχερή στην… ατυχία της στάθηκε μία νεαρή Πολωνή καθώς η προσπάθειά της να διασχίσει το διάσημο φαράγγι της Καλυψούς στην περιοχή του Κόκκινου Νερού, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή της.

Η νεαρή ξεκίνησε πεζοπορία από το μεσημέρι της Πέμπτης χρησιμοποιώντας εφαρμογή πλοήγησης. Χρησιμοποίησε στίγμα διαδρομής για είσοδο στο φαράγγι από ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο που χρησιμοποιείται μόνο από επαγγελματίες για κατάβαση. Αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστεί σε βράχο, ελάχιστα δίπλα σε γκρεμό βάθους περίπου 100 μέτρων και μάλιστα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς άρχισε να βρέχει!

Η γυναίκα έκανε χρήση του διεθνή αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και ειδοποίησε τις αρχές. Σωτήρια για τη διάσωσή της ήταν η ψυχραιμία της, όπως εξήγησε μιλώντας στο onlarissa.gr ο αντιδήμαρχος Αγιάς και επιχειρηματίας με τεράστια εμπειρία στο χώρο των action sports κ. Νίκος Ντάγκας ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «διατήρησε τόσο την ψυχραιμία της, όσο και την ψυχολογία της σε τέτοια επίπεδα που της επέτρεψαν να βοηθήσει τον εαυτό της».

Εξίσου σημαντική ήταν κατά τον κ. Ντάγκα η άμεση κινητοποίηση της 8ης ΕΜΑΚ αλλά και η καθοδήγηση που έδωσε στην Πολωνή μέχρι την προσέγγισή της από τα σωστικά συνεργία.

Καθοριστικό ρόλο όμως συνετέλεσαν και δύο αγρότες από την περιοχή της Μελιβοίας οι οποίοι διατηρούν κτήματα στην παρακείμενη περιοχή και γνωρίζουν άριστα τα μονοπάτια και την προσβασιμότητα στο φαράγγι.

Τελικά οι αγρότες καθώς και οι διασώστες της ΕΜΑΚ έφθασαν στο σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί η νεαρή και την απομάκρυναν με ασφάλεια.

Πηγή: onlarissa.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Στην σημασία της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης στάθηκε μέλος της Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, τονίζοντας πως οι παραλίες Χαλκιδικής και...
Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»