Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εύβοια: Πέθανε σε καρότσα αγροτικού - Δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει

Το ασθενοφόρο θα έφτανε μετά από μία ώρα και κάτοικοι του χωριού, αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τον 76χρονο σε καρότσα αγροτικού

Σε καρότσα αγροτικού στο δρόμο προς το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου καταγγέλλεται πως άφησε την τελευταία του πνοή ένας 76χρονος κάτοικος Μετοχίου, στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο άνδρας ένιωσε αδιαθεσία το απόγευμα της Τετάρτης και η οικογένειά του απευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας, όμως δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο που πρόσφατα δώρισε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα e-gnomi, στη συνέχεια απευθύνθηκαν στο ΕΚΑΒ Ιστιαίας, όμως πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, ενημερώθηκαν ότι, το ασθενοφόρο θα έφτανε στο Μετόχι μετά από μία ώρα.

Έτσι, οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να βάλουν τον ασθενή σε καρότσα αγροτικού και να τον μεταφέρον οι ίδιοι στο Κέντρο Υγείας. Ο άνδρας ξεψύχησε στον δρόμο.

«Είναι το δεύτερο περιστατικό με συντοπίτη μας να μεταφέρεται με καρότσα αγροτικού και να καταλήγει πριν του δοθεί ιατρική βοήθεια. Μόλις τον περασμένο Απρίλιο χάθηκε ένας 64χρονος. Παρόλ' αυτά, είχαν το θράσος κάποιοι να στήσουν πανηγύρι για την παραλαβή του νέου ασθενοφόρου. Εδώ και χρόνια ακούμε για λειτουργία ΕΚΑΒ Μαντουδίου, αλλά δεν βλέπουμε να γίνεται πράξη», δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας Μπάμπης Τσιβίκας.

O εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Στάθης Λιαγκάκης, μιλώντας στο palmosev.gr ανέφερε: «Κατά τις 6 το απόγευμα ακούσαμε φωνές στη γειτονιά μου στο Μετόχι. Ένας γείτονας έπαθε ανακοπή και όλοι τρέξαμε να βοηθήσουμε. Πήραμε το ΚΥ Μαντουδίου αλλά δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου. Πήραμε στο ΕΚΑΒ και υπήρχε ασθενοφόρο στη Χαλκίδα που χρειάζονταν μια ώρα μέχρι να φτάσει. Μας συμβούλευσαν να τον μεταφέρουμε με δικό μας μέσο. Αυτό και προσπαθήσαμε. Βάλαμε ένα στρώμα σε καρότσα αγροτικού, αλλά δεν προλάβαμε. Ο άνθρωπος "έφυγε" στο δρόμο. Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ίδια κατάσταση. Συνάνθρωποί μας φεύγουν, είτε γιατί δεν υπάρχει ασθενοφόρο, είτε γιατί δεν υπάρχει οδηγός», είπε μεταξύ άλλων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ