Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σύμβαση 717: Πάνω από 25 πρόσωπα καλούνται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Οι κλήσεις αφορούν το αδίκημα της ευρωαπάτης, καθώς φέρονται ότι με πράξεις και παραλείψεις τους έχουν ζημιώσει με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο και το ταμείο της ευρωπαϊκής ένωσης

Κλήσεις σε πάνω από 25 μη πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα των υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων απέστειλε το το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας όσον αφορά τη σύμβαση 717 που αφορά  τη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση  στους σιδηροδρόμους

Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία φέρονται να έχουν σχέση με την επίμαχη σύμβαση και κυρίως στο σκέλος που αφορά στη μη υλοποίηση της. Επιπλέον, κλήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου έχουν ήδη λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Μεταφορών.

Οι κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις των 25 υπόπτων αφορούν το αδίκημα της ευρωαπάτης, καθώς φέρονται ότι με πράξεις και παραλείψεις τους έχουν ζημιώσει με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο και το ταμείο της ευρωπαϊκής ένωσης.

Όλα τα πρόσωπα που καλούνται σε αυτό το στάδιο με την ιδιότητα του υπόπτου έχουν δικαίωμα με βάση το νόμο να λάβουν γνώση των στοιχείων της ογκοδέστατης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και μαζί τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους να αντικρούσουν τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, πριν η υπόθεση αποτιμηθεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς.

Προ ημερών, το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία που αφορά την επίμαχη σύμβαση και αφορά αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών δύο πρώην υπουργών Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Πηγή: newsit.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Πετρουλάκης: 27.500 εν ενεργεία στρατιωτικοί υπό διωγμό, μετά τα 50 τους χρόνια
Τι ειπώθηκε σε συνάντηση που είχε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της «Ελληνικής Λύσης»
Νίκος Πετρουλάκης: 27.500 εν ενεργεία στρατιωτικοί υπό διωγμό, μετά τα 50 τους χρόνια