Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάλος με το άλογο που πέθανε στο δρόμο στην Κέρκυρα - Παρέμβαση από Άρειο Πάγο

Η εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα εξετάσει τις συνθήκες που διαβιούν κι τα άλλα άλογα που έχει στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης

Την άμεση παρέμβαση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αναστασίας Μασούρα, προκάλεσε ο βασανιστικός θάνατος αλόγου στην Κέρκυρα το οποίο μετέφερε τουρίστες εν μέσω μεσημεριού και σε ώρες, αφόρητης ζέστη.

Μάλιστα όπως ενημέρωσε η τοπική αυτοδιοίκηση τις αρμόδιες αρχές που ερευνούν την υπόθεση από τις 13.30 το μεσημέρι ως τις 17.00 το απόγευμα ισχύει στη Κέρκυρα απαγόρευση μεταφοράς τουριστών με τα άλογα, κάτι που φέρεται να μην τήρησε ο ιδιοκτήτης του αλόγου.

Η εισαγγελική λειτουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Εισαγγελία της Κέρκυρας και ζήτησε ενημέρωση για την πορεία της μέχρι τώρα έρευνας για την υπόθεση.

Σημειώνεται πως ήδη  έχει σχηματιστεί δικογραφία για τις άθλιες συνθήκες παραβίασης των όρων ευζωίας του αλόγου και εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Κι αυτό καθώς ο ιδιοκτήτης του αλόγου φέρεται να μην είχε φροντίσει την υγεία του αλόγου το οποίο καλείτο να ανταποκριθεί σε δύσκολές συνθήκες ενώ κατά τη διάρκεια της μεταφοράς φέρεται να το πίεζε να επιταχύνει χτυπώντας το με βίτσα ενώ το φορτίο που μετέφερε ήταν υπεράριθμο.

Στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε ήδη πρόστιμο 30.000 ευρώ ενώ η εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα εξετάσει και τις συνθήκες που διαβιούν κι τα άλλα άλογα που έχει στην κατοχή του ο συγκεκριμένος άνδρας.

Πηγή: newsit.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλο γεγονός στην πλατεία Αριστοτέλους – Η συνάντηση 5 Επιταφίων
Το πρόγραμμα της αποψινής συνάντησης των Επιταφίων στην «καρδιά» της πόλης και οι πρωτοβουλίες του δήμου Θεσσαλονίκης για ενίσχυση του θρησκευτικού...
Θεσσαλονίκη: Μεγάλο γεγονός στην πλατεία Αριστοτέλους – Η συνάντηση 5 Επιταφίων