Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λάρισα: Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του 45χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε τον 20χρονο από τη Συρία έπειτα από καταδίωξη

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την πρωινή του εμφάνισή στον εισαγγελέα, ο 45χρονος αστυνομικός που το Σάββατο 8 Ιουλίου πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο από τη Συρία μετά από κινηματογραφική καταδίωξη κλεμμένου οχήματος έξω από τη Λάρισα.

Ο αστυνομικός υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 20χρονο. Όπως φέρεται να υποστήριξε του φώναξε να σταματήσει και κάτω από συνθήκες που μένει να αποσαφηνιστούν τον πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο. Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του προσπάθησαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά ο νεαρός δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

 «Πρώτον ο εντολέας μου είναι συντετριμμένος και εκφράζει τη βαθύτατη του θλίψη. Δεύτερον όπως ενημερωθήκαμε από τον κύριο εισαγγελέα διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση. Ήδη ο εντολέας μου είναι ελεύθερος. Δεν έχω δικαίωμα να σας πω περισσότερα επί της υποθέσεως και της ποινικής δικογραφίας διότι η υπόθεση εξελίσσεται αυτή τη στιγμή», είπε ο δικηγόρος του αστυνομικού κ. Δημοσθένης Γούλας.

Το χρονικό

Όλα έγιναν χθες στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Λάρισας. Στην αστυνομία είχε φτάσει σήμα  για όχημα που εκλάπη από το Γαλάτσι Αττικής νωρίτερα το πρωί, και κινούνταν επί της Εθνικής Οδού στον Κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα

Αστυνομικοί του Α.Τ. Κιλελέρ εντόπισαν το κλεμμένο όχημα να κινείται στην εθνική οδό. Έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει στα διόδια του Μεσοχωρίου. Ο οδηγός αγνόησε τα σήματα των αστυνομικών, δεν σταμάτησε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε μια άγρια καταδίωξη στην εθνική οδό.

Ο 20χρονος στην προσπάθεια του να διαφύγει, βρέθηκε στον οικισμό του Μοσχοχωρίου, 20 χλμ. περίπου έξω από την Λάρισα. Εκεί, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε τοίχο κατοικίας, στην είσοδο του χωριού και φαίνεται να προσπάθησε να διαφύγει πεζός.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχε στην καταδίωξη πυροβόλησε τον 20χρονο, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες αλλά ο 20χρονος εξέπνευσε.

Πηγή: newsit.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ