Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το κοκτέιλ που φέρνει σε ξενοδοχείο έσοδα… 43.000 ευρώ την ημέρα

Το κοκτέιλ προσελκύει τουρίστες και γευσιγνώστες από όλο το κόσμο

Ένα από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία της Σιγκαπούρης φέρεται να βγάζει… 43.000 ευρώ την ημέρα μόνο από ένα κοκτέιλ, το οποίο μάλιστα είναι τόσο διάσημο που προσελκύει τουρίστες και γευσιγνώστες από όλο το κόσμο.

Πρόκειται για το Raffles Hotel, στο οποίο παρασκευάζεται ένα από τα πιο εμβληματικά ποτά στον κόσμο, το Singapore Sling, το οποίο έκτοτε έχει γίνει γνωστό και ως εθνικό ποτό.

Σύμφωνα με το AU News, το ξενοδοχείο πουλάει περίπου 1.000 Singapore Slings την ημέρα. Με κόστος 43 ευρώ το ποτήρι αυτό σημαίνει ότι το Raffles Long Bar βγάζει το απίστευτο ποσό των 43.000 ευρώ την ημέρα!

Το διάσημο αυτό κοκτέιλ παρασκευάζεται από τζιν, χυμό ανανά, χυμό λάιμ, curaçao και Bénédictine.

Πώς δημιουργήθηκε το Singapore Sling

Το Singapore Sling δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1915 από τον μπάρμαν του Raffles Ngiam Tong Boon, με συστατικά που έδιναν σκόπιμα στο κοκτέιλ μια ρόδινη απόχρωση.

Το Raffles έγινε σύντομα τόπος συνάντησης, με τους άνδρες να συναντιούνται πάνω από ποτήρια ουίσκι και τζιν.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι γυναίκες δεν επιτρεπόταν να πίνουν αλκοόλ σε δημόσιο χώρο, και έτσι προσφέρονταν τσάι, αναψυκτικά και χυμοί φρούτων.

Ο επιχειρηματίας Ngiam βρήκε την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα αλκοολούχο ποτό που θα έμοιαζε με χυμό – αλλά θα ήταν κρυφά εμποτισμένο με αλκοόλ.

Ο έξυπνος μπάρμαν έκανε το ποτό ροζ για να του δώσει ένα θηλυκό ύφος, το οποίο, σε συνδυασμό με τη χρήση μικρής ποσότητας αλκοόλ, έκανε τον κόσμο να πιστέψει ότι επρόκειτο για ένα κοινωνικά αποδεκτό ποτό για γυναίκες. Έτσι γεννήθηκε το Singapore Sling.

Πηγή: in.gr

 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μασούτης υποστηρικτής της ταινίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το bullying
Πρόκειται για μία ταινία μικρού μήκους από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που αφορά μια 16χρονη μαθήτρια η οποία βιώνει bullying
Η Μασούτης υποστηρικτής της ταινίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το bullying