Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γεωργιάδης για ξυλοδαρμό στην Πάργα: Δεν έχει γίνει ακόμα καμία καταγγελία

Η ανάρτηση του Υπουργού Εργασίας στο Twitter

Σε ανάρτηση προέβη ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με εργαζόμενο στην Πάργα που φέρεται να ξυλοκοπήθηκε επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του.

«Για την είδηση που κυκλοφορεί για τον ξυλοδαρμό εργαζομένου στην Πάργα κλπ από την Ανεξάρτητη Αρχή της Επιθεωρήσεως Εργασίας έμαθα ότι: "Σε καμία υπηρεσία μας στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει γίνει καταγγελία". Παρακαλώ πολύ εάν μπορεί κάποιος ας κάνει την καταγγελία με τον ενδεδειγμένο τρόπο για να υπάρχει ο προβλεπόμενος έλεγχος αμέσως», ανέφερε στο tweet του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η καταγγελία της ΠΟΕΕΤ για τον ξυλοδαρμό εργαζομένου στην Πάργα

Νωρίτερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) είχε προχωρήσει σε μια σοβαρή καταγγελία αναφορικά με ξυλοδαρμό εργαζόμενου στην Πάργα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ένας σερβιτόρος ξυλοκοπήθηκε άγρια επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του.

Κατά το πρωτοβάθμιο Σωματείο εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Πάργας ο νεαρός σερβιτόρος, έχει αναγγελία πρόσληψης στο ΕΡΓΑΝΗ στα μέσα Ιουνίου και ο εργοδότης του τον πλήρωνε παρανόμως με ένα ποσό μέσω τραπέζης (το οποίο δεν συμπίπτει με την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που είναι υποχρεωτική) και τα υπόλοιπα «μαύρα».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «οι προσβολές καθημερινώς και η μείωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του 20χρονου συναδέλφου μας, μέχρι που ξυλοκοπήθηκε με κοντάρι από τσουγκράνα. Ο συνάδελφος μας κατέληξε στο νοσοκομείο. Η Ομοσπονδία μας επικοινώνησε με την μητέρα του συναδέλφου και έχουμε ξεκινήσει όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες».

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφεση για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας
Θα αναφέρει ότι δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για αποφυλάκιση, καθώς δεν έχει επίδειξη μεταμέλεια και ηθική βελτίωση
Έφεση για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας
Θετικά βλέπει η Χαμάς την πρόταση για την κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Προβλέπει απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων στον θύλακο με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές
Θετικά βλέπει η Χαμάς την πρόταση για την κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ