Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πλιάτσικο στα καμένα - Οργή των πυρόπληκτων (VIDEO)

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση – Πλιάτσικο στα καμένα

Όταν οι κόποι μιας ζωής γίνονται στάχτη τα συναισθήματα δεν μπορούν να είναι άλλα από αγανάκτηση και οργή.

«Θα ξανακαούμε και θα ξανάρθετε. Αδιαφορία πλήρης» είναι η χαρακτηριστική φράση κατοίκου του Λαγονησίου, που είδε το σπίτι του να κυκλώνεται από τις φλόγες.

Κάτοικοι στο Λαγονήσι καταγγέλουν ότι περισσότερα από 5 σπίτια έγιναν στόχος διαρρηκτών. «Οι κλέφτες ήταν έξω από τα σπίτια μας» λέει κάτοικος της περιοχής στην κάμερα του Alpha.

Τις πληγές τους μετρούν και οι κάτοικοι της Σαρωνίδας, όπως και του Κουβαρά. Αρκετοί μένουν ωστόσο στα κατεστραμμένα σπίτια, από φόβο για το πλιάτσικο. Κάποιοι που είχαν φύγει χθες, επιστρέφοντας σήμερα, είδαν πόρτες και παράθυρα παραβιασμένα.

Μεγάλες καθυστερήσεις στην κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων καταγγέλουν, εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι των οικισμών της Μάνδρας. «Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού. Δεν υπάρχει αεροπλάνο, δεν υπάρχει πυροσβέστης…. Δεν υπάρχει ένας πυροσβέστης, από χθες δεν είδα κανέναν» δήλωσε στο Open κάτοικος από το Παλαιοχώρι, που βρίσκεται ανάμεσα στη Μάνδρα και την Οινόη.

Κατήγγειλε μάλιστα ότι ενώ οι φλόγες έφτασαν 20 μέτρα από τα σπίτια, δεν έλαβαν ποτέ μήνυμα εκκένωσης από το 112, ούτε ειδοποιήθηκαν από την αστυνομία. Έλαβαν μόνο ένα μήνυμα να κλείσουν τα παράθυρα. «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από κανέναν. Απλά βλέπουμε τις φλόγες».

Τον θυμό των πληγέντων εντείνει και η απροθυμία ανάληψης ευθυνών για τα ακαθάριστα οικόπεδα που λειτούργησαν ως βραδυφλεγείς βόμβες. Δήμοι και υπουργείο Εσωτερικών αλληλοκατηγορούνται για τη διάθεση των κονδυλίων.

Πηγή: naftemporiki

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ