Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σχέδιο για την προσωρινή φιλοξενία πυρόπληκτων

Συνεργασία ξενοδόχων με την Πολιτική Προστασία

Oι ξενοδόχοι έχουν αποδείξει πως είναι πάντα πρόθυμοι να ανταποδώσουν στην κοινωνία και να διευρύνουν το θετικό αποτύπωμά τους, τονίζουν επαγγελματίες του κλάδου της φιλοξενίας, με αφορμή την άμεση κινητοποίηση τους για την παροχή φιλοξενίας των πυρόπληκτων πολιτών, όπου αυτή καθίσταται αναγκαία και σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Εξάλλου, ήδη το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις των ξενοδόχων εργάζεται πυρετωδώς σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία ώστε να διασφαλιστεί η φιλοξενία των πυρόπληκτων συμπολιτών, μετά το καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς στην Αττική, στο Λουτράκι κλπ.

Οι ξενοδόχοι υπενθυμίζουν ότι το ίδιο είχε συμβεί μετά την πυρκαγιά στο Μάτι αλλά και μετά τις φωτιές στην Εύβοια, όπου πέρα από την άμεση κινητοποίηση τους για την στέγαση πυροπλήκτων, το ΞΕΕ σε συνεργασία με την Ειδική Επιτροπή Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας προχώρησε και στη χορηγία της μελέτης για τη νέα τουριστική ταυτότητα της περιοχής, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021.

Την ίδια στιγμή επισημαίνουν ότι η φιλοξενία απαιτεί θεσμική και κοινωνική ευθύνη που μόνον ο κλάδος μπορεί να εγγυηθεί και όχι όποιος παριστάνει τον ξενοδόχο χωρίς να είναι. Το κοινό των κοινωνικών δικτύων σχολίασε έντονα διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης που αναρωτιούνταν μόνον για το πώς θα διασφαλίσουν τα μισθώματα τους από επισκέπτες που εγκατέλειπαν την περιοχή, καθώς αυτή καιγόταν. 

Για αιτήσεις αρωγής το ΞΕΕ δίνει τα τηλέφωνα 2131510903 και 2131510953.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία
Εξαιτίας της επίσημης άρνησης του Κιέβου να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ
Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία