Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λέκκας για Πάτρα: Η γέφυρα αντιμετώπιζε προβλήματα

Σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από την πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ

Ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ μίλησε στο Ertnews για την γέφυρα που κατέρρευσε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πάτρα επιβεβαιώνοντας ότι η συγκεκριμένη γέφυρα είχε σοβαρά προβλήματα στατικότητας, κάτι που ήταν γνωστό.

Σημειώνεται ότι ένας άνθρωπος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά την διάρκεια της επιχείρησης για τον απεγκλωβισμό ατόμων κάτω από τμήμα της μεγάλης περιμετρικής της Πάτρας, το οποίο κατέρρευσε για άγνωστη μέχρι τώρα αιτία.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, ένα ακόμη άτομο ανασύρθηκε σοβαρά τραυματισμένο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από την πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ακούγονται φωνές κάτω από τη γέφυρα της κατέρρευσε ενώ στις έρευνες χρησιμοποιείται και drone.

«Γλίτωσα από θαύμα. Ήμουν και εγώ από κάτω. Ήμουν στη γωνία και γλίτωσα από θαύμα» δήλωσε ένας Ρομά που ήταν στο σημείο.

gefyra-patra1.jpg

«Η γέφυρα αυτή αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και 15 χρόνια. Υπήρχε διαδικασία κατεδάφισης της γέφυρας και κάπου εκεί στη διαδικασία κατεδάφισης έγινε και το θλιβερό δυστύχημα» ανέφερε ο κ. Λέκκας, μεταφέροντας πληροφορίες που όπως διευκρίνισε δεν είναι επιβεβαιωμένες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μιλώντας για την κατάσταση των γεφυρών στη χώρα τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες στον ΟΑΣΠ για να τεθούν οι προδιαγραφές αντισεισμικού ελέγχου των γεφυρών προκειμένου να είναι ασφαλείς.

 «Μαζί με το τεχνικό επιμελητήριο γίνεται μια προσπάθεια να ελέγξουμε όλες τις γέφυρες», ανέφερε λέγοντας ότι η συγκεκριμένη γέφυρα στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, στην περιοχή Χάρανδρο, ήταν μια ειδική περίπτωση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μασούτης υποστηρικτής της ταινίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το bullying
Πρόκειται για μία ταινία μικρού μήκους από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που αφορά μια 16χρονη μαθήτρια η οποία βιώνει bullying
Η Μασούτης υποστηρικτής της ταινίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το bullying