Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εξελίξεις στην Πάτρα: Τρεις συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας

Συνελήφθησαν ο υπεύθυνος του έργου και δύο χειριστές, ο ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται στο νοσοκομείο γιατί τραυματίστηκε

Σε τρεις συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι Αρχές για την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τουλάχιστον άλλων οκτώ.

Συνελήφθησαν ο υπεύθυνος του έργου και δύο χειριστές, ο ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται στο νοσοκομείο γιατί τραυματίστηκε.

Το δυστύχημα  συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής (23/07), όταν κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην περιμετρική Πατρών στο 206ο χλμ Πατρών – Πύργου, με κατεύθυνση προς Πάτρα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού συνεχίζεται, με τους διασώστες να καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης, καθώς κάτω από τα συντρίμμια εκτιμάται ότι βρίσκονται τουλάχιστον 3 άτομα. 

Στις 12:47 σήμερα το μεσημέρι, ειδοποιήθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για το δυστύχημα. Στο σημείο μετέβησαν άμεσα 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και ειδικά διασωστικά οχήματα της 6ης ΕΜΑΚ με 2 διασωστικούς σκύλους, ενώ μεταβαίνουν δυνάμεις και από 1η και 5η ΕΜΑΚ.

Στο σημείο παραμένουν 5 ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη Πατρών και στα δύο ρεύματα (προς Αθήνα και προς Πύργο) καθώς και στην οδό Διοδώρου στην Πάτρα, λόγω της κατάρρευσης τμήματος της γέφυρας. 

Πηγή: protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ