Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός έως αρχές Αυγούστου - Η πιο επικίνδυνη μέρα καύσωνα

Κίνδυνος από τις υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τον ενισχυμένο λίβα των επόμενων ημερών

Με ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου, κάνει λόγο για «ορατό τέλος του καύσωνα» ωστόσο προειδοποιεί για την πιο επικ΄θνδυνη ημέρα καιρικά από πλευράς καύσωνα και λίβα μέχρι στιγμής στο φετινό καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, αυτή θα είναι η Τετάρτη 26 Ιουλίου, με μέγιστη θερμοκρασία σε περιοχές της χώρας τους 44 βαθμούς, σε συνδυασμό με ενισχυμένο κατά τόπους λίβα στα περισσότερα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει:

Φίλες και φίλοι! Ορατό μεν είναι επιτέλους το τέλος του καύσωνα, με την ερχόμενη όμως Τετάρτη, 26 Ιουλίου να αποτελεί κατα την ταπεινή μου άποψη, την τελευταία αλλά και την πιο επικίνδυνη καιρικά μέρα από πλευράς καύσωνα και λιβα μέχρι σήμερα! Απο κει και μετά υπαρχουν ενδείξεις και για κάποια αστάθεια σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ!

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΩΣ ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΑΤΙΑ!!!

Για να υπολογίσετε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τις επεξηγήσεις στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ γιατί όπως είναι φυσικο ανάλογα με την περιοχή, το υψόμετρο και την γειτνίαση στη θάλασσα οι θερμοκρασίες θα διαφέρουν!!

Για ότι νεότερο στη σελίδα μου στο

FACEBOOK: Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou

Για να μη χάνετε τον...καιρό σας 😉

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου

362301370_831021821720847_6593195229396502413_n.jpg

Για τις καιρικές συνθήκες τις επόμενες μέρες κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποιώντας για καιρικές καταστάσεις που «προσομοιάζουν με αυτές που επικράτησαν στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, ίσως δε τοπικά είναι και χειρότερες». 

Αναλυτικά αναφέρει πως «το επόμενο 48ωρο θα ενισχυθούν και πάλι τα μελτέμια οδηγώντας τον υδράργυρο σε μια μικρή υποχώρηση. Οι συνθήκες όμως αυτές θα διατηρήσουν σε πολύ υψηλά επίπεδα τον κίνδυνο πυρκαγιάς όπου τοπικά θα διαμορφώνεται ακόμη και ακραίος κίνδυνος.

ΝΕΑ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

Την Τετάρτη φαίνεται ότι θα οδηγηθούμε σε δεύτερη και τελευταία κορύφωση του καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες κοντά στους 44° με 46°.

Αυτή η νέα κορύφωση θα διαρκέσει περίπου 24 ώρες όπου στη συνέχεια αυτές οι εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες θα εκτοπιστούν νοτιότερα με εξαιρετικά βίαιο τρόπο μιας και πολύ ψυχρότερες αέριες μάζες από τα βόρεια Βαλκάνια θα προσπαθήσουν να πάρουν τη θέση τους.

Αυτή η βίαιη σύγκρουση θα οδηγήσει τοπικά σε ακραίο άνεμο (ριπές) που καταλαβαίνουμε ότι με τη σειρά του θα διαμορφώσει έναν ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές.

Οι καιρικές αυτές καταστάσεις προσομοιάζουν με αυτές που επικράτησαν στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, ίσως δε τοπικά είναι και χειρότερες.

Μεγάλη προσοχή να περάσει αυτό το εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο χρονικό διάστημα το οποίο ίσως να είναι και το χειρότερο όλου του φετινού Καλοκαιριού.

Υ.Γ. Το διάγραμμα στη δεύτερη εικόνα έχει υποστεί επεξεργασία όπου συνυπολογίζοντας κι άλλες παραμέτρους – συνθήκες καταλήγουμε στα συμπεράσματα που γράφουμε στο κάτω μέρος.

Καλημέρα σε όλες και όλους!».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φοιτητής θύμα αστυνομικών στις ΗΠΑ - Τον κακοποιούσαν 13 λεπτά (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)
Παρακολουθούσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα τουριστικών επιχειρήσεων στο Μαϊάμι - Τον Φεβρουάριο επισκέφθηκε κλαμπ - Ύστερα από ένταση με τους ιδιοκτήτες...
Φοιτητής θύμα αστυνομικών στις ΗΠΑ - Τον κακοποιούσαν 13 λεπτά (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)
Θεσσαλονίκη: «Έφοδος» της αστυνομίας σε Εύοσμο και Κορδελιό
Ειδική επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων σε περιοχές του...
Θεσσαλονίκη: «Έφοδος» της αστυνομίας σε Εύοσμο και Κορδελιό