Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έκτακτη ενημέρωση Πυροσβεστικής για τις πυρκαγιές - «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας»

Το τελευταίο 24ωρο αντιμετωπίστηκαν 345 περισταστικά που αφορούσαν πυρκαγιές και διασώσεις σε αστικές περιοχές

Σε έκτακτη ενημέρωση προέβη η Πυροσβεστική το απόγευμα της Κυριακής (23/7), για όλα τα μέτωπα φωτιάς που είναι ενεργά στη χώρα μας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ξεκίνησε λέγοντας πως μόνο την Κυριακή εκδηλώθηκαν 64 νέες δασικές πυρκαγιές, ενώ συνολικά σε όλη την επικράτεια η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει 82 περιπτώσεις ενεργών δασικών πυρκαγιών.

Το τελευταίο 24ωρο αντιμετωπίστηκαν 345 περισταστικά που αφορούσαν πυρκαγιές και διασώσεις σε αστικές περιοχές.

Στη φωτιά της Ρόδου επιχειρούν 266 πυροσβέστες, με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 55 οχήματα, ενώ από αέρος περιοδικά πραγματοποιούν ρίψεις 10 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

«Σε αυτή τη μάχη είναι δίπλα μας όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, δυνάμεις του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, δυνάμεις που έχουν διατεθεί μέσω διμερών συμφωνίων, από το ΓΕΕΘΑ έχουν διατεθεί πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα. Επίσης, μέσα έχουν διατεθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση», είπε ο εκπρόσωπους Τύπου, ενώ αναφέρθηκε και στις πολυάριθμες ομάδες εθελοντών.

Σχεδόν σε όλες τις ανοιχτές πυρκαγιές δεν έλειψαν και σήμερα οι αναζωπυρώσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις δημιούργησαν μεγάλα μέτωπα που έφτασαν κοντά σε οικισμό, όπως αυτό στο Ασκληπιείο Ρόδου.

Στον Πλατανιστό Καρύστου , το μεσημέρι της Κυριακής εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα 3 διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς, εκ των οποίων η μία έχει ελεγχθεί και οι άλλες δύο είναι σε εξέλιξη.

Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και 6 αεροσκάφη. Η φωτιά στην Κάρυστο έχει λάβει διαστάσεις και για αυτό εστάλη μήνυμα του 112, ενώ αυτή την ώρα εκκενώνονται οι οικισμοί Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι, Πλατανιστός με κατεύθυνση προς Κάρυστο.

Στην Υλίκη Θήβας, στο Μετόχι Επιδαύρου, στο Δερβενάκι Αχαΐας, στον Αστακό Μεσολογγίου και στην Αμυγδαλιά Βόλου, παρά τις αντίξοες συνθήκες, ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν.

Ο κ. Βαθρακογιάννης επισήμανε πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας και ότι οι συνθήκες είναι ακραίες. Παράλληλα, απεύθυνε έκκληση προς τους πολίτες που εκκενώνουν οικισμούς. «Για τη δική σας ασφάλεια, σε περίπτωση που επιθυμείτε να επιστρέψετε στον τόπο διαμονής σας, θα πρέπει υποχρεωτικά να ενημερώνεστε από τις Αρχές», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Δείτε το βίντεο 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ