Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φωτιά στη Ρόδο: Η μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση 3.700 ανθρώπων (VIDEO)

Εικόνες από τη μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης και δια θαλάσσης

Εικόνες από τη μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης και δια θαλάσσης που στήθηκε μετά τη φωτιά στη Ρόδο έδωσε στη δημοσιότητα το λιμενικό.

Στα πλάνα από την επιχείρηση που στήθηκε σε Λάρδο, Κάλαθο και Λίνδο αποτυπώνονται οι πολύ δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες απομακρύνθηκαν με επιτυχία οι 3.700 από τους συνολικά 19.000 ανθρώπους που χρειάστηκε να μετακινηθούν προκειμένου να γλιτώσουν από τη φωτιά στη Ρόδο το απόγευμα και βράδυ του Σαββάτου.

Συνολικά στην επιχείρηση εκκένωσης από πλευράς λιμενικού συμμετείχαν ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, ένα ελικόπτερο, ένα UAV, τέσσερα φουσκωτά και τρία ρυμουλκά ενώ επιστρατεύτηκαν και αρκετά ιδιωτικά σκάφη, ημερόπλοια και αλιευτικά.

Δείτε το βίντεο από την εκκένωση δια θαλάσσης στη Ρόδο:

Με παρόμοιο τρόπο χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν το απόγευμα της Κυριακής και τις πρώτες ώρες της Δευτέρας συνολικά 2.466 άνθρωποι στην Κέρκυρα μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στα βορειοανατολικά του νησιού.

Δείτε το βίντεο από την Κέρκυρα

Η ανακοίνωση του λιμενικού για την επιχείρηση στη Ρόδο το Σάββατο
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες την 22.07.2023, η Λιμενική Αρχή Ρόδου για εκδήλωση πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή ''ΛΑΡΔΟΥ - ΚΑΛΑΘΟΥ - ΛΙΝΔΟΥ'' ν. Ρόδου.
Υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή έσπευσαν τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Μη Επανδρωμένο Σκάφος (UAV), τέσσερα (04) φουσκωτά σκάφη του 6ου ΕΤΕΘ, τρία (03) Ρ/Κ λιμένος καθώς και μεγάλος αριθμός ιδιωτικών σκαφών, Ε/Γ-Τ/Ρ, ημεροπλοίων και αλιευτικών σκαφών.Παράλληλα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Με τη συνδρομή των ανωτέρω σκαφών απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον τουριστικό λιμένα ν. Ρόδου περίπου τρεις χιλιάδες επτακόσια (3.700) άτομα.
Με μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διατέθηκαν τρία (03) Ε/Γ-Ο/Γ πλοία στο λιμένα Ρόδου για φιλοξενία απεγκλωβισθέντων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ