Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φωτιά στην Ρόδο: Ξεκίνησε ο απολογισμός ζημιών για την αποζημίωση πυρόπληκτων

Η φωτιά κατέστρεψε πάνω από 110 στύλους και τρεις υποσταθμούς της ΔΕΗ στη Ρόδο

Ξεκίνησαν από σήμερα (25.7.2023) στη Ρόδο οι αυτοψίες από τους πραγματογνώμονες μηχανικούς για την αποτίμηση των ζημιών από τη φωτιά, ώστε να δρομολογηθεί άμεσα η διαδικασία για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έγινε το πρωί σύσκεψη για την κατανομή των περιοχών ευθύνης των συνεργείων που θα κάνουν τις αυτοψίες στη Ρόδο για τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά που καίει το νησί.

Στις αγροτικές περιοχές οι αυτοψίες γίνονται σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, ώστε να γίνει πλήρης καταγραφή των πυρόπληκτων καλλιεργειών.

Αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Παράλληλα συνεργεία της ΔΕΗ προχωρούν τις εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε ολόκληρο το νησί.

Ο στόχος είναι να υπάρξει αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στον κύριο κορμό μεταφοράς ρεύματος της Ρόδου έως αύριο (26.7.2023) το βράδυ και στις διακλαδώσεις έως το βράδυ της Πέμπτης.

Η φωτιά κατέστρεψε πάνω από 110 στύλους και τρεις υποσταθμούς της ΔΕΗ στη Ρόδο.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενίσχυσε την παλιά μονάδα ηλεκτρικού ρεύματος που διαθέτει στο βόρειο τμήμα τη Ρόδου με τέσσερα εφεδρικά ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη και έτσι καλύφθηκε μεγάλο μέρος της ζήτησης για ρεύμα. Από την άλλη, κατόρθωσε να περιοριστούν οι τοπικές διακοπές ρεύματος.

Τουρίστες επέστρεψαν στα ξενοδοχεία τους

Ο περιορισμός της φωτιάς σε αρκετές περιοχές άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή τουριστών πίσω στα ξενοδοχεία τους από τις δομές όπου έμεναν μετά την πυρκαγιά.

Σήμερα το πρωί βρίσκονταν στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας λιγότερα από 180 άτομα, καθώς από χθες, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων της Ρόδου, χιλιάδες φιλοξενούμενοι στις δομές μετακόμισαν σε δωμάτια ξενοδοχείων. Πολλοί επέστρεψαν στις ξενοδοχειακές μονάδες που έμεναν και είχαν εκκενωθεί.

Ομαλή είναι η κατάσταση και στο αεροδρόμιο της Ρόδου, καθώς εξυπηρετούνται κανονικά όσοι είχαν προγραμματίσει να φύγουν από το νησί, διότι τελείωσαν οι διακοπές τους ή ζήτησαν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους μετά τη φωτιά.

Οι τουρίστες εξυπηρετούνται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έχοντας και την ενεργό στήριξη του ειδικού help desk που συγκροτήθηκε στον αερολιμένα της Ρόδου από την κυβέρνηση.

Πηγή: newsit

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ