Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ρόδος: Νέα μηνύματα 112 για εκκένωση σε 3 περιοχές - Λαχανιά, Πλημμύρι, Γεννάδι

Οι κάτοικοι πρέπει να αναχωρήσουν προς τη Λίνδο και το χωριό Απολακκιά αντίστοιχα

Την εκκένωση της περιοχής Γεννάδι, του χωριού Λαχανιά και της τουριστικής περιοχής Πλημμύρι αποφάσισε για προληπτικούς λόγους το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής.

Ήδη οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ειδοποιηθεί μέσω του 112 να αναχωρήσουν προς τη Λίνδο και το χωριό Απολακκιά αντίστοιχα.

 

 

Νωρίτερα, δυνατές ριπές ανέμων προκάλεσαν νέα αναζωπύρωση δυσκολεύοντας το έργο της κατάσβεσης. Οι φλόγες μπήκαν μέσα στο χωριό Βάτι ενώ ήδη οι κάτοικοι το εκκένωσαν καθώς έλαβαν μήνυμα από το 112 το οποίο τους ζητούσε να κινηθούν προς τη Λίνδο. 

Ροδος

Οι φλόγες λίγο μετά τις 13.00 είχαν φτάσει 200 μέτρα μακριά από τον οικισμό Βάτι περνώντας το δρόμο προς Γεννάδι.

Στόχος πυροσβεστών και εθελοντών ήταν να σταματήσουν το πύρινο μέτωπο ώστε να μην φθάσει μέσα στον οικισμό κάτι που τελικά εξαιτίας των ανέμων δεν κατάφεραν.

Η φωτιά πέρασε το ποτάμι που βρίσκεται στο χωριό και ο άνεμος το οδηγεί στο Γεννάδι. Στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει δρόμους για τα πυροσβεστικά. Έτσι, μονο τα εναέρια μέσα μπορούν να επιχειρήσουν.

Πέντε καναντέρ πετούν πάνω από το Βάτι, ενώ στο σημείο έκαναν ρίψεις και ελικόπτερα. Την ίδια ώρα τα σκαπτικά μηχανήματα δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες με τη βοήθεια πυροσβεστών και εθελοντών.

Η πρώτη εκκένωση του οικισμού είχε γίνει από χθες, ωστόσο αρκετοί κάτοικοι βρίσκονται στο πλευρό των πυροσβεστών που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανατηφόρα τροχαία: Πώς θα τα μειώσουμε - Οι ευθύνες οδηγών και πεζών
Πολλοί βγαίνουν στο δρόμο και όταν οδηγούν σκέφτονται όλα τους τα προβλήματα και δεν θεωρούν ότι κάνουν κάτι τόσο επικίνδυνο και ακραίο που είναι η...
Θανατηφόρα τροχαία: Πώς θα τα μειώσουμε - Οι ευθύνες οδηγών και πεζών