Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βόλος: Ο δήμος αναστέλλει τις πληρωμές κατοίκων λόγω ζημιών από τις πυρκαγιές

Έως τις 31 Οκτωβρίου 2023

Μεγάλες καταστροφές έχουν καταγραφεί στο δίκτυο ύδρευσης του ευρύτερου Βόλου, εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς που συνεχίζει να μαίνεται στη Μαγνησία.

«Εκτεταμένες ζημιές, που ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια ευρώ, προκλήθηκαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ, που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης», σημειώνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου σε ανακοίνωσή της.

Ήδη, από την επιχείρηση συντάχθηκε αναλυτικός κοστολογημένος πίνακας, όπου καταγράφονται «οι βλάβες σε 45 σταθμούς, δίκτυα επικοινωνιών, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αντλιοστάσια, μονάδες απονιτροποίησης, ενώ από τη λειτουργία εκσκαπτικών μηχανημάτων για την πυρόσβεση υπήρξαν και θραύσεις αγωγών».

Αναστέλλει τις εισπράξεις του ο δήμος στις πληγείσες περιοχές

Την ίδια ώρα, με απόφαση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, αναστέλλονται οι εισπράξεις των απαιτήσεων του δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ από τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν, δηλαδή Σέσκλου, Διμηνίου, Μελισσατίκων, Φυτόκου, Παλιουρίου, Γλαφυρών, Χρυσής Ακτής Παναγίας, Βελανιδιάς, Μαράθου, Κριθαριάς, Αγίου Γεωργίου Κυνηγών, Α’ ΒΙΠΕ, Κάκαβου, Λουζίνικου, Κογιάτικα, έως 31 Οκτωβρίου 2023.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις των περιοχών αυτών, δεν θα απολέσουν τις ρυθμίσεις τους, δεν θα έχουν προσαυξήσεις, δεν θα καταστεί μη εξυπηρετούμενη καμία οφειλή τους και δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο κύρωσης ή μπλοκάρισμα φορολογικών ενημερώσεων, κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς κλπ από το δήμο έως 31 Οκτωβρίου 2023.

Πηγή: In.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ