Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λαμία: Αναζωπυρώθηκε φωτιά που ήταν σε ύφεση - Εκκενώνεται περιοχή

Η φωτιά οριοθετήθηκε από χθες στις 20:00 και μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχαν σημειωθεί αναζωπυρώσεις

 Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που βρίσκονταν σε ύφεση στα βόρεια της Λαμίας και το μέτωπο που σχηματίστηκε κινείται προς τις περιοχές Αμφιθέα και Πουρναράκι.

Κάτοικοι της περιοχής Αχαρνών Λαμίας έλαβαν μήνυμα από το 112 το οποίο τους καλεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς Δομοκό.

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και 2 αεροσκάφη, έχουν μεταφερθεί χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Λαμίας και της Περιφέρειας Στερεάς, μαζί με υδροφόρες ωστόσο όμως η αναζωπύρωση επεκτάθηκε σε δασική περιοχή με πυκνό πουρνάρι και κέδρο, έχει αναπτύξει ένα μεγάλο μέτωπο και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από κατοικημένη περιοχή.

Δύο αεροσκάφη από το αεροδρόμιο της Λαμίας κάνουν συνεχώς βολές πάνω από τα μέτωπα της φωτιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά οριοθετήθηκε από χθες στις 20:00 και μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχαν σημειωθεί αναζωπυρώσεις.

Αυτή τη στιγμή εκκενώνεται η περιοχή Αμφιθέα Λαμίας. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Δομοκό. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Αμφιθέα Λαμίας εκκενώστε τώρα προς Δομοκό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτομαγιά: Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ με στάση εργασίας η Θεσσαλονίκη – Για ποιες ώρες
Ποιες ώρες δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία – Συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία για την Πρωτομαγιά
Πρωτομαγιά: Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ με στάση εργασίας η Θεσσαλονίκη – Για ποιες ώρες