Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλο πύρινο μέτωπο στην Ηλεία - Κοντά σε σπίτια η φωτιά, 112 για εκκένωση

Οι κάτοικοι καλούνται να κινηθούν προς την Αρχαία Ολυμπία έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην Ηλεία, ενώ με μήνυμα του 112 δόθηκε εντολή στους κατοίκους τεσσάρων περιοχών να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Πρόκειται για τις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα.

Οι κάτοικοι καλούνται να κινηθούν προς την Αρχαία Ολυμπία έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς που έχει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική είναι τριπλό, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή είναι γύρω στα τρία μποφόρ, ωστόσο οι ριπές του ανέμου φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ.

Το μήνυμα του 112 για την εκκένωση οικισμών

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 48 πυροσβέστες, 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Η ανάρτηση στο Twitter

 

Τριπλό πύρινο μέτωπο

Το ilialive.gr επισημαίνει ότι υπάρχουν δύο εστίες φωτιάς: η μία στη νότια πλευρά της Βαρβάσαινας και η άλλη στη διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Μάλιστα, το τοπικό σάιτ κάνει λόγο για «ξεκάθαρο εμπρησμό», ενώ σημειώνει ότι είναι κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου – Ολυμπίας προς Καρούτες.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου για νέα εστία πυρκαγιάς στην Αρχαία Ολυμπία, κοντά στο ξενοδοχείο Αμαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει σε αναγεννημένο δάσος.

Φωτογραφίες από τη μεγάλη φωτιά στην Ηλεία

        

Στο νοσοκομείο πολίτης που έχασε τις αισθήσεις του

Ένας πολίτης έχασε τις αισθήσεις του από τη φωτιά που ξέσπασε στην Παλαιοβαρβάσαινα στον Δήμο Πύργου, σύμφωνα με το patrisnews.com. 

Πηγή in.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ