Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χειροπέδες σε πέντε ύποπτους για εμπρησμό - Σε ετοιμότητα για νέα πύρινα μέτωπα

Το σαφάρι των ελέγχων και συλλήψεων για εμπρηστές συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό

Σε καθεστώς αυξημένης επαγρύπνησης και ετοιμότητας παραμένει η χώρα, για την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν εκδήλωσης και νέων πύρινων μετώπων, ενώ το σαφάρι των ελέγχων και συλλήψεων για εμπρηστές συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Νωρίτερα, άνδρας που φέρεται να έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμάτων καθώς και σε ξερά χόρτα στο Δήλεσι Βοιωτίας συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση κατ΄εξακολούθηση. Για εμπρησμό δασικής έκτασης στο Καλέτζι Ιωαννίνων συνελήφθη ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος έχει επίσης κατηγορηθεί για ακόμη δύο εμπρησμούς δάσους, στην ίδια περιοχή. Στην Ηλεία, οι αρχές πέρασαν χειροπέδες σε έναν 65χρονο για απόπειρα εμπρησμού από πρόθεση. Πρόστιμα για πρόκληση πυρκαγιάς σε ξερά χόρτα επιβλήθηκαν σε δύο περιπτώσεις σε Πέλλα και Μυτιλήνη.

Στη Χίο, πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές έδιναν μάχη όλη νύχτα, ενώ μήνυμα από το 112 κάλεσε για εκκένωση των χωριών Διευχά και Κατάβαση.  Η επικίνδυνη πυρκαγιά προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα στο ύψος της διασταύρωσης του οδικού άξονα Χίου – Βολισσού με Διευχά. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ελαφριά τραύματα στο νοσοκομείο της Χίου. Όπως διαπιστώθηκε, ο οδηγός του οχήματος ήταν μεθυσμένος και σε βάρος του σχηματίστηκαν 2 δικογραφίες. H μια από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλων και αφορά στο τροχαίο ατύχημα και η δεύτερη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου για εμπρησμό από αμέλεια.

Την ίδια στιγμή, στη Βόρεια Κέρκυρα, διάσπαρτα καντηλάκια κρατούν τις αρχές του νησιού σε εγρήγορση για ένατη μέρα  για τυχόν αναζωπύρωση κάποιας εστίας. «Υπάρχει επιτήρηση της περιοχής, υπάρχει και πρόστιμο αν κάποιος δεν υπακούει στις οδηγίες» επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζορμπάς.

Εν τω μεταξύ, επαίνους από τον Βρετανό πρέσβη στη χώρα μας, έλαβαν οι τοπικοί φορείς του νησιού για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. «Υπάρχει σχέδιο πολύ οργανωμένο, είμαι αισιόδοξος και σίγουρος για τις ελληνικές αρχές», δήλωσε ο Μάθιου Λοτζ, ενώ ο δήμαρχος Κέρκυρας δεσμεύτηκε ότι οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους θα δοθούν άμεσα.

Πηγή: ΕΡΤ 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους