Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έβρος: Μάστιγα τα τροχαία λόγω επικίνδυνης οδήγησης διακινητών στην Εγνατία

Μεγάλη η ανησυχία των πολιτών

Σε μάστιγα εξελίσσεται για την Ροδόπη και τον Έβρο η προσπάθεια διακινητών να μεταφέρουν μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας μέσω της Eγνατίας, οδηγώντας μάλιστα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, για να αποφύγουν τα μπλόκα της αστυνομίας. Σε πολλές περιπτώσεις τα τροχαία που προκαλούν, είναι θανατηφόρα.

Το περιστατικό του Μεγάλου Σαββάτου με θύμα έναν 46χρονο οικογενειάρχη και του Ιουνίου με θύμα έναν 70χρονο πατέρα τριών παιδιών που πήγαινε για το μεροκάματο έχει θορυβήσει  έως και εξοργίσει τους πολίτες οι οποίοι ζητούν να δοθεί λύση ώστε με ασφάλεια να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Οι διακινητές παράτυπων μεταναστών, δεν λογαριάζουν τίποτα, προσπαθώντας να μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας με κλεμμένα και σε κακή κατάσταση οχήματα, μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν περάσει τα σύνορα παράτυπα. Σε πολλές περιπτώσεις αναπτύσσουν ιλιγγιώδη ταχύτητα και συγκρούονται με διερχόμενα οχήματα.

Όπως λέει στην ΕΡΤ ο κ. Ν. Τσαλικίδης, αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, «… τα περιστατικά στην Εγνατία Οδό είναι πολύ συχνά, προσπαθούν να ξεφύγουν με κάθε τρόπο… χρειάζονται άμεσες ενέργειες να να ξεφύγει η περιοχή από την φοβία με την οποία ζει… Καθημερινά οι εργαζόμενοι πηγαίνουν από Αλεξανδρούπολη σε Κομοτηνή και το αντίστροφο… υπήφρξε έντονο ενδιαφέρον από την κυβέρνηση… προτείνουμε λύσεις αλλά δεν είναι δική μας αρμοδιότητα οι αποφάσεις…

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Συνοριοφυλάκων Έβρου κ. Γιαλαμά, δεκάδες περιστατικά με μικρά η μεγάλα τροχαία ατυχήματα ή και δυστυχήματα, συμβαίνουν κάθε εβδομάδα στην Εγνατία και τους δρόμους γύρω από αυτήν. «Η πληθώρα των τροχαίων δεν έρχεται  στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για ανίδεους οδηγούς, πολλές φορές ανήλικα παιδιά τα οποία δεν υπολογίζουν ούτε την δική τους ζωή , οι εντολές που έχουν είναι να μην σταματούν πουθενά και ο λόγος που βάζουν μικρά παιδιά είναι για να τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης από την δικαιοσύνη», λέει στην ΕΡΤ ο κ. Γιαλαμάς.

Στην αυστηροποίηση και εντατικοποίηση των μέτρων αστυνόμευσης σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κατέληξε η σύσκεψη που συγκάλεσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον υπουργό, Γιάννη Οικονόμου, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι έθεσαν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου παραβίασης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας από διακινητές παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή διερχομένων οδηγών και επιβατών στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Πέραν αυτού θα διαβιβαστούν άμεσα προτάσεις στην Εταιρεία «Εγνατία Οδό» για αποτρεπτικές τεχνικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και θα εξεταστεί κάθε άλλο πρόσφορο μέσο τεχνικής παρέμβασης, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

Χαρακτηριστικό είναι το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο ύψος του χωριού Δωρικό Αλεξανδρούπολης. Αυτοκίνητο λαθροδιακινητων συγκρούστηκε στο επαρχιακό δίκτυο με άλλο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια (γονείς με τα 4 παιδιά τους).

Σε άλλο περιστατικό, με κλεμμένο αυτοκίνητο και χωρίς άδεια οδήγησης κινούνταν την 1η Αυγούστου 2023 αλλοδαπός οδηγός σε επαρχιακή οδό του Έβρου όταν για να αποφύγει τον έλεγχο της αστυνομίας ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με αποτέλεσμα την ανατροπή του οχήματος και τον τραυματισμού του ιδίου.

Ευαισθητοποιημένοι και ανήσυχοι πολίτες του Έβρου δημιούργησαν μια σελίδα στο fb  με τίτλο “Μαζεύουμε υπογραφές για τοποθέτηση καρφιών στην Εγνατία οδό στον Έβρο”.

Πηγή: ΕΡΤ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζωντανός βρέθηκε ένας γάτος 8 ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στη Βαλένθια (VIDEO)
Ο Κόκο, όπως ονομάζεται ο γάτος, επιστράφηκε στην ιδιοκτήτριά του Αντρέα Ρούμπιο, που με δυσκολία μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της
Ζωντανός βρέθηκε ένας γάτος 8 ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στη Βαλένθια (VIDEO)