Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τρόμος στην Εύβοια με φίδι στη θάλασσα - Δεν μπορούν να το απομακρύνουν (VIDEO)

Στο σημείο μετέβη ο πρόεδρος της Κοινότητας, που προσπάθησε να πιάσει το φίδι, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί εφικτή η απομάκρυνσή του

Αναστάτωση και φόβο έχει προκαλέσει ένα φίδι που έχει μετατρέψει σε τόπο... αναψυχής την παραλία του Αλμυροποτάμου της Εύβοιας.

Το ερπετό φαίνεται να απολαμβάνει... τις διακοπές του στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς έχει παρατηρηθεί από τους λουόμενους να κολυμπά στα νερά της περιοχής και στη συνέχεια να βγαίνει στην άμμο της παραλίας.

Η παρουσία του φιδιού έχει προκαλέσει αναστάτωση στους παραθεριστές, αλλά δεν έχει φέρει πανικό, καθώς κατά βάση είναι ακίνδυνο. Πρόκειται για δεντρογαλιά, που μπαινοβγαίνει στη θάλασσα έχοντας εγκλωβιστεί επί της ουσίας στα βράχια μώλου της περιοχής.

Στο σημείο μετέβη ο πρόεδρος της Κοινότητας, Χρήστος Γκότσης, που προσπάθησε να πιάσει το φίδι μέσα από τα βράχια. Ωστόσο, δεν κατάφερε να το πιάσει, ενώ γενικά δεν έχει καταστεί εφικτή μέχρι στιγμής η απομάκρυνσή του από το σημείο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Evima, την παραλία αυτή επισκέπτονται παιδιά τα οποία πολύ συχνά, τις τελευταίες ημέρες το συνάντησαν μπροστά τους. Και αυτή είναι η κύρια ανησυχία μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Πόσο επικίνδυνο είναι το φίδι που παραμένει στην παραλία του Αλμυροποτάμου Εύβοιας

Η δενδρογαλιά (λέγεται και ζαμενής επιστημονική ονομασία “τυρία η δάλειος”, Hierophis gemonensis) είναι ανιοβόλο φίδι της οικογένειας κολουβρίδες της τάξης Λεπιδωτά.

Φθάνει σε μήκος τα 120 εκατοστά και έχει μικρό κεφάλι, χρώμα λαδί με μαύρα στίγματα στη ράχη του και άσπρο στην κοιλιά. Η ουρά του είναι πολύ λεπτή και φτάνει τα 30 εκ. κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Ζει σε δάση και ξηρές περιοχές της νότιας Ευρώπης, της Μικράς Ασίας, της Δαλματίας και της Νοτιοδυτικής Ασίας. Ειδικότερα στην Ευρώπη, απαντάται στην Αλβανία, στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, στην Ιταλία, στο Μαυροβούνιο, στη Σλοβενία, στην Ελλάδα (σε νησιά όπως στην Κρήτη, την Εύβοια, στα Κύθηρα και στα Επτάνησα) και στην Κροατία.

Η τροφή του περιλαμβάνει μικρά ερπετά και τρωκτικά, αλλά και πτηνά. Η δενδρογαλιά δεν θεωρείται επικίνδυνο φίδι από την άποψη ότι δεν έχει δηλητήριο, ωστόσο μπορεί να επιτεθεί στον άνθρωπο εάν απειληθεί άμεσα, ή αρπαχτεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι
Η αμερικανική εκτίμηση βασίστηκε σε μια σειρά πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διαβαθμισμένων πληροφοριών, και σε μια ανάλυση των δημόσιων...
Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι